JUGOSFERA 4: Lala Raščić, umetnica, performerka, kuharica

Oddaja
22. 10. 2015 - 8.45

V četri Jugosferi, jutranji rubriki Radia Študent, ki nastaja pod okriljem Zavoda za prevajanje in povezovanje jugoslovanskih kultur YugoTranslate, gostimo interdisciplinarno umetnico Lalo Raščič, ki živi in ustvarja med Zagrebom, Sarajevom in New Oreansom, trenutno pa je na rezidenci v Ljubljani.

Z Lalo Raščić o njeni umetniški rezidenci v Ljubljani in novi razstavi, ki bo otprta 10. november v Kulturnem centru Tobačtna 001, o konceptih "zle zemlje" (Evil Earth) in "izmeščene perspektive" (Remote Perspective), o prikazni Beograda na vodi ter  o tem kako narediti dobre sarme v New Orleansu.

Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.45.

Po 10-minutnem strnjenem "monologu" posameznega gosta sledi nagradna igra za knjigo oz. knjige po vaši izbiri iz številnih antikvariatov Založniško-knjigarniške družbe Antikvariat Cunjak, ki je podpornik Jugosfere.

                                                        ***

Zavod YugoTranslate je ustanovljen z namenom prevajanja in tolmačenja, umetniškega in kulturnega udejstvovanja ter medkulturnega posredovanja in sodelovanja. YugoTranslate presega lingvistični in kulturni nacionalizem s (ponovnim) povezovanjem jugoslovanskih jezikov in kultur. Zavzemamo se za spoštovanje realnih jezikovnih in kulturnih raznolikosti ter zavračamo umetne razlike, ki so nam jih vsilili tako nacionalni jezikovni in kulturni birokrati in »profesorji« kot tudi svetovni in evropski »združitelji« – unifikatorji. (YugoTranslate: sodni prevodi)

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Lala Raščič, vidim samo dobre noge in dokaj lepo glavo, njeno vazemeljko umetnost pa ne zastopim najboljše. Veliko je podobnih umetnikov ko so končali likovno umetnost pa danes ne slikajo vendar hodijo na center za socilano delo da dobijejo za kruh. Žal mi je lepe Lale da dela zastonj...

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.