JUGOSFERA: Goran Injac, drugič

Oddaja
28. 4. 2016 - 8.19

V tokratni Jugosferi, jutranji rubriki, ki nastaja pod okriljem Zavoda za prevajanje in povezovanje jugoslovanskih kultur YugoTranslate, gostimo umetniškega vodjo Mladinskega gledališča, Gorana Injca. Ad hoc intervju po premieri predstave Republika Slovenija ...  (drugi del pogovora)

Goran Injac je univerzitetni predavatelj in raziskovalec ter kurator uprizoritvenih umetnosti, po rodu iz Novega Sada, Srbija. Avtor je številnih člankov, kritik in esejev v poljščini, srbščini, slovenščini v mednarodnih gledaliških in umetniških revijah. Kot samostojni kurator sodeluje z različnimi mednarodnimi gledališkimi in umetniškimi festivali, inštituti, gledališči in neodvisnimi gledališkimi skupinami. Eden je izmed ustanoviteljev in kuratorjev EEPAP. Leta 2013/2014 je bil kurator Mednarodnih projektov in obstranskega programa v Narodnem gledališču Stary, Krakov. Od oktobra 2014 je umetniški vodja Slovenskega mladinskega gledališča v Ljubljani.

***

Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.45.

Po 10-minutnem strnjenem “monologu” posameznega gosta sledi nagradna igra za knjigo oz. knjige po vaši izbiri iz številnih antikvariatov Založniško-knjigarniške družbe Antikvariat Cunjak, ki je podpornik Jugosfere

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.