Poleti naj študent jé pri starših - konec poletnega študentskega prehranjevanja

Oddaja
22. 6. 2012 - 15.00

Vladni varčevalni paket je prinesel številne spremembe za študente. Med najbolj znanimi sta seveda višja obdavčitev študentskega dela ter omejitev uporabe študentskih bonov za prehrano med osmo dopoldansko ter osmo večerno uro. Malo manj pa se omenja popolna ukinitev uporabe bonov med 15. julijem ter 15. agvustom.

Čeprav se ta sprememba manj omenja v javnosti, pa je v bistvu največji dosežek študentskih predstavnikov, saj so dosegli samo enomesečno, recimo temu prepoved, uporabe bonov, namesto dvomesečne, ki jo je načrtovala vlada. Svojo odločitev je utemeljila s trditvijo, da študentov poleti v kraju njihovega študija sploh ni, ampak so vsi doma. Če poslanci ne opravljajo svojih dolžnosti, to še ne pomeni, da jih tudi študentje ne.

Seveda vlada s takimi izjavami študentom dela krivico. Res je, da študenti odhajajo med poletjem iz kraja njihovega študija, vlada pa je pri oblikovanju tega ukrepa popolnoma pozabila na študente, ki študirajo v svojem domačem kraju, ter so posledično celo poletje doma, ter na študente, ki med poletjem opravljajo tako in drugačno prakso ter take in drugačne vaje. Za omenjene študente je vladna uredba krivična, predvsem pa jih bo drago stala.

Zdi se, da bi vlada pri varčevanju na študentih lahko ubrala malo bolj human način, ker pa se naši briljantni vladi ni mudilo z raziskavo, kako bo ukinitev bonov med poletjem vplivala na študentsko prebivalstvo, smo to delo namesto nje opravili tukaj, na Radiu Študent. 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness