Najava programa 50. obletnice Radia Študent

Kulturna ali glasbena novica
20. 3. 2019 - 12.00

Radio Študent praznuje 50 let. Besede, tako polne pomena, da se jim ne da dodati skorajda ničesar. Poskusimo vseeno navreči par asociacij. Najstarejša neodvisna radijska postaja v Evropi - in tudi širše -, ki je iz skromnega medija, namenjenega študentski populaciji, prek punk alternative, participacije v civilnodružbenih gibanjih, kritičnosti do osamosvojitvenih mitov ter vseskozi z neizprosnim reflektiranjem družbene stvarnosti postala glasbena, politična in kulturna medijska avantgarda, tako rekoč radijski endemit, letos beleži 50 let neprekinjenega oddajanja.

Ob tej priložnosti bomo s ponosom izvedli živo etrsko novinarsko konferenco, ki bo uvedla razkošen in slavljencu primeren program praznovanja, o katerem lahko rečemo, da bo s svojo širino, vsebino in segmenti, segajočimi tako rekoč v vse sfere kulturnega udejstvovanja, glasbeni, novinarski, kulturni in nenazadnje slavnostni dogodek leta pri nas. In širše.

Z vami bomo odgovorna urednica Radia Študent Polona Torkar, direktorica Zavoda Radio Študent Ana Kandare ter programski vodja koncertnega programa RŠ50LET Nik Drozg

Se vidimo na dogodkih v okviru obletničnega programa in seveda 9. maja v Križankah/Božidarju na dogodku V nove zmage! 50 let Radia Študent.

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness