šesti del radijske nadaljevanke Diabolično

Oddaja

Društvo cinikov predstavlja šesti del nadaljevanke Diabolično.

 

AFB je v alpski vili od Demonice stopil na mizo in poscal vse krožnike ter kilo in pol razrezanega odojka, ki je še bila na mizi, saj je NTZ-nihil že jedel. Preostala razrezana kila in nekaj čebule pa sta bila na pultu. Hrane na pultu ni doletela urinska dezinfekcija. Nato je AFB rekel: Da najprej razjasnimo pravila, preden gremo v noč. Snifanje kokaina in druge kemije to noč ni dovoljeno. Dovoljeno je samo pitje. Ko padeš na tla, imaš deset sekund časa, da vstaneš, kot pri boksu. Če ti to ne uspe, si izključen! Ko padeš tretjič po tleh, si avtomatsko izključen! Gremo piti z redneki v dolino. Že pet let nisem pil z Redneki, morda bom koga še celo poznal. Najprej pa seveda še poročila, 13. februar 1945, BBC.

Po poročilih so se odpravili v dolino in NTZ-nihil je bil presenečen, da se niso ustavili v mestecu Mozirje, kjer je z Demonico po navadi igral biljard.

NTZ-nihil: Ali ne bomo šli ven v tem mestecu?

Demonica: Kje pa, to je čisti dolgčas. Gremo še kakšnih 15 kilometrov naprej, na čisto ruralno območje. Tam bomo prepuščeni samemu sebi, saj ni varnostnih sil.

Prispeli so do lokala z imenom Pri veselem merjascu, ki je bil popolnoma odrezan od družbe oziroma so bili zelo blizu njega, saj je AFB sto metrov pred lokalom zavil na gozdno pot in čez 15 metrov zavil v sneg med drevesi. Ura je bila osem zvečer.

NTZnihil: Zakaj boš pustil avtomobil tukaj? Tam se lahko kdo napije in nam naredi škodo na avtomobilu?

Demonica in Ntz-nihil sta iz avta izstopila pred AFB-jem. Slednji je počakal, da sta odšla malo proč, kakšnih deset metrov. Snel je registrske tablice, odprl prtljažnik in iz kovčka v njem vzel pištolo Sharecoonector. Poleg kovčka je imel še eksploziv. Demonica je pogledala nazaj, nakar ji je AFB v temi dal signal z roko ter vtaknil sharecoonector v notranji žep jakne, eksploziv pa v drugega. Počakala sta ga pred vhodom lokala.

Vstopili so v lokal in šli naravnost do šanka. Na začetku so jih domačini – ni jih bilo veliko - gledali malo postrani, saj jih niso poznali in je to že zadosten razlog, da si sumljiv do nekoga. NTZ nihil je dal kelnerju 100 evrov in začeli so naročati. Najprej so bili v igri pelinkovci in špricerji. AFB je zeksal pelinkovec in naročil žetone za fliper.

NTZ-nihil je naročil žetone za biljard, da bosta šla igrati z Demonico osmico. Ko je kelner izročil žetone, ga je Demonica vprašala: oprostite, samo zanima me, ali so tukaj ljudje versko blazni? Več v petek ob 10:15.

Aktualno-politične oznake: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness