6. del radijskega stripa Albuquerque

Oddaja

Društvo cinikov predstavlja 6. del donaldtrupovskega radijskega stripa Albuequerqe. Po razglasitvi konfederacije desetih južnih zveznih držav Združenih držav Amerike leta 2017, kar je bilo omenjeno že v petem delu radijskega donaldtrupovskega stripa, so se pa začeli zračni napadi na konfederacijo, pripravljale pa so se tudi kopenske vojaške pehote.

Slednje, vendar iz strani konfederacijske vojske, so začele postavljati premično žico na meji s Severom ZDA. Mehiške begunce so sedaj začeli v konfederacijski novomehiški bolnišnici Genetic Transformation malo drugače genetsko in biološko modificirati, saj so potamanili vse afroameričane na jugu in bo sedaj njihova naloga malo drugačna. Guverner nove Mehike Cracker je poklical v lokal Distorzija. Tam so iz bunkerja, kjer so bili lokalni mafijec in diler z mehiškimi begunci Transfer, šerif Nove Mehike Joe Boe, migrant iz Beltincev Dani Kavaš, kurba Blody mary hary in dve mulatki, Aja in Lara, ki ju še niso prodali Islamski državi, vodili kolektivno eksekutivo glede vojne.

Cracker je vprašal šerifa Joa Boa: kako napreduje ta stvar z premično žico na meji razglašene Konfederacije?

Šerif Joe Boe je odgovoril: postavili smo jo tekom celotne meje, čeprav bodo poleg letalskih napadov seveda severnjaški vojaki verjetno vseeno skozi žico vpadali notri kot mravlje, ali pa kot roj čebel, ali pa kot val sardel!

Nato je slušalko v roke vzel Transfer in guvernerju Nove Mehike Crackerju dejal: ne skrbi, Cracker, tudi mehiške begunce bomo spuščali kot val sardel ter jih namestili v bolnišnico Genetical Transormation. Tam jih bomo sedaj, ko so potamanili vse Afroameričane, preurejali tako, da bodo napadali severnjaško ameriško kopensko vojaško enoto. Brutalno bodo šli na njih, boš že videl. Ne boj se!

Po tem so prekinili zvezo, kantavtor Dani Kavaš pa je z pivom v roki, v katerem je bila slamica, na vozičku, s katerim je pobegnil iz Beltincev na jug Združenih držav Amerike, druščini v bunkerju z hudičevim klobukom na glavi dejal: pa kaj ti mehiški begunci, to so verjetno nekakšni Kristijani. Saj veste, da nimam rad nekakšnih verskih kmetavzarjev, ne glede na to iz kod prihajajo, kam gredo in kakšne rase so! Ne bi jih rad imel okoli sebe... Več v stripu. 

Aktualno-politične oznake: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness