Deveti del radijskega stripa EZOA

Oddaja

Društvo cinikov predstavlja radijski gonzo strip Ekspedicija za zaraženje alkoholizma oziroma EZOA. 9. del! Ben Dihur je podpisal dodatni tera-pevski dodogovor, po katerem bo moral na skrivaj snemati pogovore z drugimi pacienti pred stavbo EZOA in pisati obvestila za medije, saj je EZOA postala zaprt oddelek do nadaljnjega. Na podlagi prisluhov bosta IQholičarka Ra-bar-bar-a in klinični psiholog Sedativ izbrala nove kandidate za vsaditev anti-alkoholnega intracerebralnega mikročipa Kortial, saj morajo postopek v luči pogojev zdravstvene reforme in zahtev ministrstva za zdravje še pospešiti. IQholičarva Ra-bar-bar-a je po podpisu dodatnega tera-pevskega do-dogovora v pisarni dala Ben Dihuru nekaj stimulansov Z-4, nato pa mu je rekla: Odlične nevronske poti! Danes popoldan bomo izpustili pacienta Blacka iz institucije. Pričakala ga bo družina, delodajalec in nekaj novinarjev. Za nacionalno televizijo, POP TV in Radio Študent bo dal nekaj izjav. Hočem, da spišete kratek tekst, ki ga bomo poslali medijem ob odpustu Blacka. Potem pa boste zvečer pred stavbo na skrivaj snemali sotrpine. Ali je vse jasno?

Ben Dihur je odgovoril: dva tedna bom že še potrpel, ne glede na to, kaj bom moral početi, samo da grem iz te institucije brez vsajenega mikročipa Kortial!

IQholičarva Ra-bar-bar-a: saj sem vas na svetu Zavoda že okarkterizirala kot neozdravljivega alkoholika, kar pomeni, da ste izpadli iz potencialnega kroga kandidatov za metodo Kortial! Če boste sodelovali, vas čez dva tedna čaka svoboda!

Ben Dihur je s kirurško natančnostjo spisal krajše sporočilo za medije, ki ga bodo lansirali pred izpustitvijo pacienta Blacka iz institucije EZOA. Ra-bar-bar-Ra in Sedativ sta ga prebrala in bila zadovoljna. Ben Dihuru sta nato namestila prisluškovalno napravo ter mu zaželela srečo rekoč: brskaj po njihovi domišljiji! Poizkušaj iz njih izvleči čim več v okviru njihovih omejenih in degradiranih možganskih analitičnih zmožnosti. Ne boste verjeli, vendar se da iz želje po alkoholu oziroma 'carvinga' in nekaj nejasnih zaradi atrofije možganov popačenih predmetnih likov, ki jih imajo pacienti v glavi, kreirati zanimive nove domišljijske objekte.

Zaprepaden je pogledal nekaj slik, ki so jih naslikali pacienti na delovni terapiji in jih je Ra-bar-bar-Ra razstavila v svoji pisarni poleg nevro-kirurških pripomočkov. Sedativ je sodeč po Ben Dihurovi mimiki na obrazu ob opazovanju slik dejal: pravilno ugotavljate, čeprav se zdi skoraj neverjetno. To so naslikali pacienti včeraj na temo prijateljstva. Naslikani alko-iznakaženi predmeti nakazujejo, da vas imajo za dobrega tovariša. Seveda pa bodo po vstavljenem čipi Korital slikali drugačne stvari. Bolj neo-realistične in ne tako surrealistične. Te slike sva z Ra-bar-bar-o shranila zato, da jih bova primerjala s tistimi, ki jih bodo naslikali po vstavitvi mikročipa....

 

Aktualno-politične oznake: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness