Enajsti del radijskega stripa EZOA

Oddaja

Društvo cinikov predstavlja radijski gonzo strip Ekspedicija za zaraženje od alkoholizma oziroma EZOA: 11. del! Inšpekcije za zagotavljanje implementacije zdravstvene reforme so reagirale na anti-masonske plakate, ki so bili polepljeni na področju Bosanskega nasipa, izdelala pa jih je EZOA s pomočjo pacienta Ben Dihurja. Slednji je bil, kot že veste, v to prisiljen, je pa izpolnil še zadnjo nalogo, s katero si je zagotovil prostost in izognil instalaciji mikročipa Kortial. Posledica plakatov pa je bila ta, da so inšpekcije dobile povod za izvedbo nadzora v lokalih Povodni Mož, Varga in bar Trenutek na Bosanskem nasipu ter jih zasegle in tako preprečile ustanovitev tako imenovane 'Pirske socialistične krajine' znotraj Most, ki bi ogrožala Ekspedicijo za zaraženje od alkoholizma!

Lastnike treh lokalov so aretirali in jih odpeljali proti EZOI, saj so po eni izmed možnih interpretacij 21. člena zdravstvene reforme s svojim delovanjem ogrožali zdravje drugih in sebe ter sistemsko ureditev, poleg tega pa so se do uradnih oseb vedli pijansko in nasilno. Ko so jih pripeljali do vhoda pri žičnati mreži, ki je varovala stavbo EZOA pred zunanjostjo in obratno, je Ben Dihur ravno odhajal na prostost. Pred vhodom, kjer je bil varnostnik, so se srečali in policisti so se ustavili ter jim naklonili minuto za konverzacijo. Varga je presenečen rekel Ben Dihurju: Ti si bil tukaj. Pa kam nas to peljejo…

Povodni mož, ki je že prej izvedel, da je bil Ben Dihur v EZOI, ni bil navdušen nad pogovorom in je z hripavim glasom dejal: kaj klobasaš Varga, ali ne vidiš, da je Ben Dihur naredil te plakate in nas potunkal zavoljo tega, da lahko gre ven. Ali nisi bral v Delu o novi Zdravstveni reformi? Zaradi alkoholne želje je izdal plane o naših načrtih za 'pirsko socialistično Krajino' v Mostah! Še pred kratkim nam je razlagal o moralnem nihilizmu in jekleni volji do pitja ter naših planih, sedaj pa… Več v petek ob 10:15.

Aktualno-politične oznake: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.