Na robu

Oddaja
4. 3. 2015 - 9.35

Pozdravljeni v prvem letošnjem vojskatnem na-robu!

Danes vas bomo popeljali v čarobni svet borcev za mir in demokracijo. Popeljali vas bomo v Slovenijo, zeleno deželo, ki je geografsko in geopolitično nadvse primerna za urjenje bojevnikov, ki imajo za pridevnik zavezniški.

Slovenija sicer nima neke mednarodne veljave – je pa zato odlično prizorišče, ki ponuja kar najbolj diverzitetno okolje za navidezno spopadanje z vsemi vrstami separatizma, komunizma in rusizma. V čudovitem in ohranjenem naravnem okolju se lahko sprostijo vojaki in vojakinje vseh držav in etnicitet. Dobromisleče lokalno prebivalstvo je do vojske prijazno in domače živali tudi in se tudi ne vznemirjajo zaradi mehkih zvokov minometov in razpadanja provizoričnih minoretov.

Poglejmo si samo naprimer ljubljansko kotlino. Načeloma ravna površina, diagonalno gledoč Severozahod - jugovzhod ter Severovzhodno – Jugozahodno, velika več kvadratnih kilometrov je zmožna primerno gostiti večje gostote pešadije in motoriziranih enot. Zračni prostor okoli kotline je kot nalašč za urjenje prestrezanja sovražnikovih zlobnih letal, naprimer v družbi sosedskih avstrijskih, italijanskih in madžarskih enot.

Slovensko visokogorje ponuja enkratna simulacijska okolja, ki se lahko primerjajo s tistimi v afganistanskem gorovju – kras pa je odličen za urjenje protigverilskih enot. Široke hoste kočevja in dolenjske pa v srcu svojega drevja nosijo odlične stimulacijske pogoje za streljanje s težkimi mitraljezi, protiletalskim strelnim orožjem, minometi in ponujajo široko paleto naravnih logističnih preprek, ki so potencialna vadbišča za vse vrste vojaških logistik. Specializirana urjenja ponuja tudi policija, ki v neposredni bližini Ljubljane v družbi domačih fantov ponuja vseobsežne tečaje nacionalne vzgoje.

Vendar to še ni vse! Za organizacijo tudi velikih vežbanj, ki zajemajo nekaj tisoč vojakov iz sosednjih držav, Nizozemske, Irske in Združenih Držav Amerike, je primerno politično preskrbljeno, saj nadležni politiki opažajo velik geostrateški pomen, ki ga lahko potencialno ponujajo manjše države, kot je Slovenija, in si s tem utrjujejo mednarodno zavest, kar je zanje dobro. Ravno tako je okolje stimalativno tudi z vidika javnosti. Javnost je namreč zelo poglobljena v svojo kulturno revolucionariziranje, negativne odzive s strani medijev pa ni za pričakovati, saj so izobraženi novinarji kot nalašč primerno prozahodno evropizirani. Slovenija se lahko pohvali tudi z zavidljivim nivojem zelene neosveščenosti, prav tako je diesel v tej državi poceni.

Vse kar rabite za to ponudbo je članstvo v NATU, telefonsko številko Dimitrija Rupla in kakšen paket čigumijev ali vanilijevega tobaka. Sezona se je pravkar začela in vsem spomladanskim ponudnikom ponujamo tudi brezplačno vadbo (do 1000 kandidatov) skokov s padalom ali kakor pravimo, zračni desant je vaš domobran! V ceno so vključeni tudi izleti na razne prireditve in druga rokovanja, koder se lahko vaši častniki seznanijo s kulturo in naravo slovenskega naroda, pokusijo merjaščev golaž in domače vlivance, pri tem pa se seznanijo z našimi poskočnimi podalpskimi vižami in dekleti.

Torej zavezniki vseh dežel, združite se na poljanah Slovenije! Sovražnik ne špara, zakaj bi torej vi!

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness