Marihuana marš

Oddaja
23. 4. 2015 - 8.15

V tednu, zaznamovanem s konopljo, ki se je začel s ponedeljkovim 20. aprilom oziroma 420 in nadaljeval z včerajšnjim Marihuana maršem,  tudi naša oddaja ne bo ubežala aktualnemu dogajanju. Zaradi pomanjkanja dorečene in celovite politike do konoplje in zakonodaje, ki slednjo še vedno uvršča med prepovedane droge, njeno uporabo pa močno omejuje, je letošnji Marihuana marš minil v znamenju protesta in pod geslom Razgalimo konopljo. Vodja projekta Marihuana Marš Klemen Balanč, s katerim smo govorili pred samim shodom v središču Ljubljane.

izjava

Samooklicana skupinica Waldov je na začetku sedemdesetih pred kalifornijsko gimnazijo v San Rafaelu v slasteh travice ritualno uživala deset minut pred peto 20 minut čez četrto popoldansko, njihovemu duhu in tradiciji pa danes sledi 20. april kot neuradni dan gandže. Tisti udeleženci letošnjega marša, ki niso praznika z džointom obeležili že v ponedeljek, so to storili včeraj, ob tem pa v duhu letošnjega dogodka izrazili protest proti prohibiciji na področju konoplje, ki je še vedno prisotna v Sloveniji. Čeprav se naboj, podobno kot drugod po svetu, z leti zmanjšuje in je vzdušje v tem pogledu manj aktivistično in bolj ležerno, so udeleženci včeraj po peti dodobra napolnili park Zvezda, ob glasbi pa je tega ter bližnji Kongresni trg vonj trave obdajal vse do desete.   

Na nezadovoljivo politiko do konoplje in prohibicijo pa so lahko udeleženci letošnjega Marihuana marša opozorili tudi s podpisom peticije in   za resolucijo o legalizaciji kanabisa 2015. Peticijo je sicer moč najti in podpisati tudi na spletni strani Marihuana marša.

izjava

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani se je v sklepih resolucije zavzela za legalizacijo uživanja konoplje tako v medicinske kot rekreativne namene.

izjava

O različnih vidikih legalizacije konoplje, vključenih v resolucijo, so pretekli teden razpravljali tudi na okrogli mizi z naslovom Alternative prohibiciji konoplje.

izjava

Na okrogli mizi je sodeloval tudi Tomaž Koren s portala konoplja.org, ki nam za konec današnje Vsemogočne travice strne pogled na predlagano peticijo.

izjava

Rubriki pomaga rasti Konopljarna Hannah Biz. 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.