Še ga bomo pili

Oddaja

V drugi oddaji o pivu smo se pogovarjali z Borivojem Repejem, strokovnjakom za pivo in pivovarstvo ter avtorjem pravkar izdane knjige 'Hmelj in slad - Božanski hlad'. Pogovarjali smo se o zgodovini pivovarstva, tipih pivovarn, osnovnih surovinah ter o deklaracijah na embalaži piva. Vključili smo tudi izjavo inšpektorata ministrstva za kmetijstvo, v kateri nam je Nadja Škrk pojasnila, da pravilnik o kvaliteti piva določa, da na embalaži piva ni potrebno deklarirati vseh sestavin. Služba za odnose z javnostmi Pivovarne Laško pa nam je pojasnila, da sicer kot sestavino uporabljajo neslajene žitarice vendar to ne pomeni nujno, da je med temi tudi koruzni griz. Več v oddaji - prisluhnite.

V službi javnosti sta bila Luka Tetičkovič in Luka Počivalšek.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.