Naslednji oblak

Audio file
Vir: Lastni vir
Vir: Lastni vir
Audio file
24. 3. 2020 – 21.00
ki prežene oblake ...

Audio file
4. 3. 2020 – 21.00
Zakaj je Amazon kralj interneta

Že tretjič se vračamo k temi, ki smo jo načeli v sodelovanju z oddajo Ponudba in Prevpraševanje torej k oblačni industriji. Prvi dve oddaji, Digitalni oblak in Kje je naše Sonce, sta bolj na splošno govorili o računalniških oblakih in ekonomiji, ki je povezana z njimi. Za vse, ki ste prvi dve oddaji zamudili, bosta posnetka pripeta k prispevku današnje oddaje, ki nosi naslov Naslednji oblak.

Naslednji oblak je namreč v slovenščino prevedeno ime za odprto-kodno oblačno programsko opremo, v izvirniku Nextcloud, ki jo lahko gostite tudi sami na domačem strežniku in si tako postavite svoj domači oblak. Za projektom stoji isto-imensko podjetje iz Nemčije, v oddaji pa je danes z nami vodja marketinga Jos Poortvliet.

V intervjuju, boste izvedeli več o zgodovini projekta, kako lahko podjetje, ki razvija prosto programsko opremo ustvarja dobiček - torej kakšen je njihov poslovni model, in tako naprej. Intervju začenjamo z vprašanjem zasebnosti, ki je eno izmed temeljnih načel pri razvoju Nextclouda.

Avtorji del
Institucije
Kraj dogajanja

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.