Stormtrap Asifeh (Palestina/Avstrija) & Ethnique Punch (Turčija/ Nemčija)

Oddaja
24. 10. 2017 - 10.10

Podtalna hip-hop naveza Well Gedacht, ki ustvarja na transverzali Istanbul - Dunaj, bo svoje beate in lirike premiksala z dub domačico Darlo Smoking. Samostojna koncerta zasedb z nekaterimi skupnimi, na novo in čisto sveže zapakiranimi stvaritvami, ki jih bodo fantje producirali na glasbeni rezidenci Dvocikel, bodo na posluh v sredo, 25. oktobra, na odru ljubljanskega urbanega centra Pritličje in v četrtek, 26. oktobra, v klubskem vzdušju kranjskega Trinstation SubArta. Za nameček pa vam v tokratnem Afterpartiju predstavljamo dva ostra jezika bližnjega vzhoda. Stormtrap Asifeh prihaja iz Palestine in živi v Avstriji ter Ethnique Punch živeč v deželi Anatolija v katerem jeziku tudi repa, slišali ste ga lahko tudi že v RŠ hitu, oba pa sta del kolektiva in založbe Well Gedacht, ki deluje iz Dunaja in skrbi za prezentnost in dobre pogoje dela za omenjeno ekipo... prklopte se mal čez deseto...

Stormtrap Asifeh je eden najbolj znanih in spremljanih palestinskih alter raperjev, vse od trenutka, ko ga je Soundcloud izpostavil kot artista dneva, ima preko milijon sledilcev. Je soustanovitelj kolektiva Ramallah Underground ter ustvarja v Evropi, kjer je tudi redno prisoten s svojimi rimami v arabskem jeziku.
https://soundcloud.com/stormtrap
www.youtube.com/watch?v=gZvt4Seq1k4

Ethnique Punch je raper, producent in vizualni umetnik, ki v svojo glasbo umešča tradicionalne elemente, repa v stari anatolščini in producira umazane beate, ki so poleg semplov vzhoda nejgov prepoznaven element, ki ga prepleta z metaforično poetiko in mirnim globokim glasom, ki spominja na turške mantre. Njegova poetika pa se ne glede na to ali je osebna ali gleda na stvari širše redno dotika perečih tem kot so rasna segregacija, homofobija, spolna neenakost, uničevanje okolja itd... V zadnjem odbobju vedno več nastopa v "Evropi".
https://wellgedacht.bandcamp.com/album/vinyet
www.youtube.com/watch?v=H-6taRpMMnc

Ujamete jih lahko še:

25.10.2017 - IGNOR festival - Klub Gromka, AKC Metelkova mesto - Stormtrap Asifeh & Ethnique Punch - words, Brgs - sounds
https://www.facebook.com/events/152186462040996/

25.10.2017 - Dvocikel - Pritličje - Darla Smoking, Stormtrap Asifeh, Ethnique Punch, Levni
https://www.facebook.com/events/177010579515433/

26.10.2017 - Dvocikel - TrainStation SubArt- Darla Smoking, Stormtrap Asifeh, Ethnique Punch, Levni, DJ Colonel Blip (Eren İleri)
https://www.facebook.com/events/1109235322512901/

 

 

facebook twitter rss

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

 

Prikaži Komentarje

Komentarji

hudo!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness