The Fall

Oddaja
2. 7. 2016 - 20.00

Pred njihovim nastopom na tolminskem festivalu Sajeta pregledujemo štirideset let ustvarjanja kultne bitanske zasedbe The Fall.

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

The Fall so mi všeč že leta, čeprav jih nikoli nisem v nulo dobro poznal. Pričujoča oddaja se mi je zdela dobra priložnost, da jih še bolje spoznam, preden se odpravim na njihov koncert na Sajeto. Zato je tudi razočaranje po posluhu kar veliko. Če strnem: ko bi bila oddaja edini vir, na podlagi katerega bi se odločal ali naj prisluhnem skupini The Fall, oziroma se morda celo odpravim na njihov koncert, potem bi bila odločitev v obeh primerih - nikakor!

Če je izbor komadov (ta je bil po mojem okusu oz. nepopolnem poznavanju skupine sicer precej dolgočasen) benda, ki je na sceni že 40 let morda še dokaj subjektivna reč avtorja (manj kot dve uri je pač premalo časa za 40 let ustvarjanja, zato so nujni vsebinski rezi, ki so vedno subjektivni), pa je tekst en precej klavrn koncentrat wikipedie, brez kakršne koli iskre. Razumem, da je tudi količina teksta omejena, ampak če je govora o "legendarnem", "kultnem" bendu, bi prosim rad nekaj utemeljitve te legendarnosti, kultnosti tudi v tekstu. Ne pa zgolj naštevanje suhoparnih dejstev tipa: takrat so nastali, bili malo bolj pankerski, potem so svoj zvok še malo spremenili in zdaj so še vedno tu... O samem obstoju Marka E. Smitha, ki gibalo in bog in batina benda tako izvemo šele na polovici oddaje. Iz stoterih intervjujev, člankov, afer, filma, vplivov na druge bende bi človek upravičeno pričakoval nekaj več žmohta. Ker žmoht je tisto, kar napravi nakoga ali nekaj, da stoji nad povprečjem. Iz te oddaje ni bilo po mojem mnenju na noben način razvidno, da The Fall kakorkoli štrlijo iz nekega pozabjenega post pank povprečja. Škoda.

Zgolj uredniška opomba: sodelavec Jernej Butara je v tem primeru svoje delo opravil povsem korektno. Prevpraševanja iz zgornjega komentarja so sicer z določene perspektive povsem legitimna, vendar pa ravno z žmohtom in iskro (pač pretiranostjo) razkrijejo tudi razlog, zakaj ne morejo biti v vsakem primeru absolutno upravičena. Pozdrav in hvala za prispevek!

@anonymous
še en hohman (a so zatajili srednjetonci ?)

Oddaja je res švohotna. Easy Money.

@anonimous
the fall štrlijo iz povprečja na drugi (spodnji) strani.....
izbor komadov v prvi uri oddaje je nad pričakovanji dober in pretehtan
(če se temu lahko tako reče)....
če te oddaja, kot potrošnika (sprašuješ se, če se izplača zaradi koncerta
in odgovarjaš z "nikakor") ni prepričala, tudi prav....

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.