Des Ark & Benchwarmers

Recenzija dogodka
15. 5. 2015 - 14.30

Menza pri koritu, 13. 5. 2015

 

V navezi Menze pri koritu in kolektiva Rdeče zore sta v sklopu feminističnih in pokvirjenih izvenfestivalskih dogodkov 'Rdeči cikel' nastopili zasedbi Benchwarmers in Des Ark.

Z malo zamude je, okoli desetih, najprej zasedla oder zagrebška zasedba Benchwarmers, ki je v Sloveniji nastopila premierno. Sicer so aktivni že od leta 2013 - takrat so namreč izdali svoj prvenec Define Success. Zase fantje pravijo, da preigravajo pop z občasnimi distorzijami in solažami, z nekaj tehničnimi težavami so nam to tudi postregli. Malo je piskalo, malo hreščalo, malo (slabo) so se slišali vokali, malo je počila struna na kitari, a zasedbe Benchwarmers to ni ustavilo. Vseeno so predano preigravali svoje srednješolsko/ poletno obarvane komade, ki so veli čez napol polno Menzo, okoli napol razpoloženih poslušalcev.

Po kratkem premoru sta oder prevzela Aimée Collet Argote in Taylor Holenbeck oziroma 'je oder prevzela' zasedba Des Ark. Če ste prisluhnili radijskemu intervjuju v sredo, potem že veste, da sta ravno na začetku pohoda po Evropi, in to že sedmič! Des Ark je zasedba in nezasedba, je nekaj, kar se oblikuje ob kantavtorici Aimée. V Sloveniji smo jo uspeli zaslediti že v mnogih formah, tokrat smo jo dočakali v obliki dueta. Kdorkoli si je od koncerta obetal udarne ritme in z nekaj agresije nastrojene kitare po vzorcu prvega albuma Loose Lips Sink Ships, je tokrat zagotovo ostal na suhem. Tokrat sta nam Aimée in Taylor namreč postregla z dvema električnima kitarama, z nekaj efekti in s tamburinom, na katerega je Aimée igrala z nogo. V intimnem, toplem in silno prijetnem vzdušju sta nam odigrala nekaj skladb z zadnjega albuma Don't Rock The Boat, Sink The Fucker, slišali pa smo tudi nekaj novitet s prihajajočega albuma, ki naj bi izšel letos jeseni. Skladbe, sestavljene iz nežnih melodij, kombinirane s srce parajočimi, izpovednimi in že rahlo patetičnimi besedili, so se sproščeno izmenjavale z Aiméeinimi komentarji in anekdotami. Svojo sproščenost sta Des Ark definitivno uspešno prenesla tudi na poslušalce in gledalce, saj je na koncu koncert izpadel že skorajda interaktivno.

Sreda je tako milozvočno minila ob prijetnem poletnem vetričastem pišu. Benchwarmers so nas nekoliko nostalgično opomnili na brezčasne srednješolske dni, Des Ark pa sta nam skozi glasbo in besedo posredovala Aiméejina občutja in spomine, s katerimi se je marsikdo na dogodku lahko poistovetil in se nato izgubil v melodičnosti njunih skladb v nasladi, da se bedne reči itak dogajajo vsem.

 

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.