Ščepec jazza, ščepec popa

Oddaja
13. 3. 2013 - 9.15

Nadvse razveseljiva novica prihaja iz tabora bloga The Adventure-Equation, ki se ukvarja z opusom slavnega Sun Ra-ja. Na blogu so namreč ponudili dolpoteg kar štirinajsturne retrospektive Sun Ra-jevega dela.

Gre za skupek webcastov, na katerih boste našli tako klasične izdaje kot še neslišane bisere iz Sun Ra-jevega arhiva. Predlagamo, da odklikate v spletno edicijo današnje Svaštarnice in tam poiščete pot do arhiviranih glasbeno-zgodovinskih dobrot.

*********

Ostanimo še za trenutek pri jazz glasbi. Revija The Wire je naznanila nadvse zanimivo dražbo na Ebay-u: prodaja se alt saksofon Johna Coltranea, s katerim je prepotoval Japonsko tekom turneje leta 1966. Gre za prototip, ki ga je Coltraneu zagotovila Yamaha. Saksofon prodaja Coltraneova družina, da bi z denarjem podprla Fundacijo Johna Coltranea. Saksofon se prodaja za 115.000 ameriških dolarjev.

*********

Def Jam, ki zdaj domuje pri založbi Island je naznanil, da bo naslednji mesec izdal omejeno naklado celotnega opusa Public Enemy. Gre za šest albumov, ki bodo založeni na 180-gramskem vinilu.

*********

V današnji Svaštarnici predstavljamo še chicaški bratsko-sestrski duo, ki ga tvorita Edith in Chris Beake. Prisluhnili bomo njuni skladbi "Always in Love".

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness