Svaštarnica

Oddaja
19. 12. 2016 - 9.05

NOVICE:

Preden spakira kovčke in pusti usodo Amerike v neverjetno majhnih rokah, je Obama podpisal nov zakon, ki bo preprečil uporabo tako imenovanih botov za množični nakup vstopnic, ki se nato vrnejo v prodajo na drugih spletnih straneh po napihnjenih cenah.

Švicarsko promotorsko podjetje MDRNTY za prihodnje leto načrtuje petdnevno glasbeno križarjenje, ki ga imenujejo MDRNTY Cruise in ga opisujejo kot prvo križarjenje s 100-odstotno podzemno elektronsko glasbo. Če je to res, še ne moremo presoditi, ker še niso razkrili lineupa. Vemo pa, da bo žur non stop, saj bodo poskrbeli za glasbo 24 ur na dan. Poleg tega se bo največ 3600 gostov lahko okrepčalo v enajstih barih in petih restavracijah, kopalo v treh bazenih in zajebavalo kar tisočglavo posadko. Križarjenje je planirano med 16. in 20. septembrom in bo imelo postojanko tudi na Ibizi.

Brian Eno bo novo leto otvoril z izidom nove plošče, ki bo nosila naslov Reflection. Album bo izšel pri založbi Warp Records v standardnih digitalnih in vinilnih oblikah. Uporabniki Applovih produktov pa se bodo razveselili še nove aplikacije, ki bo oboževalcem omogočala poslušanje neskončno in nenehno se spreminjajoče plošče. Brian je koncept primerjal z reko, ki je vedno ista, a hkrati, če jo opazujemo nekaj časa, vidimo, da se ves čas spreminja. Sicer pa to ni Enov prvi tak podvig. V Applovi trgovini aplikacij ima že par podobnih, med drugim tudi z njegovim klasičnim albumom Music for Airports.

Julia Holter bo marca prihodnje leto pri založbi Domino Records izdala live album z naslovom In the Same Room. Album je bil posnet v začetku letošnjega leta v londonskem studiu RAK. Na albumu se bo nahajalo 11 pesmi z njenih štirih albumov, na voljo pa bo v vinilni, CD in digitalni obliki. Manjkala ne bo niti deluxe edicija z barvnim vinilom in polaroidnimi fotografijami s snemanja. Hkrati pa bo album tudi prvi v projektu Domino Documents, saj želi založba vse svoje varovance spraviti v priznan studio in posneti live album.

Ta vikend je Aphex Twin prvič po letu 2008 nastopil v Združenih državah Amerike in sicer na festivalu Day For Night v Houstonu. Kakor je zanj v navadi, je mimogrede izdal še vinilno ploščo za obeležitev dogodka. Dvanajstinčer je bil obiskovalcem festivala na voljo v navadnem belem ovitku, na nalepki vinila pa so bili logotipi Aphexa, Warpa in festivala ter datum.

Ko je v zgodnjih 80-ih Ahmed Malek odkril sintetizatorje in elektronsko glasbo, je bil star že več kot petdeset let. Kljub temu je začel eksperimentirati z zvoki, a ni nikoli izdal ničesar. Do sedaj. Ko so pri berlinski založbi Habibi Funk Records prejeli škatlo posnetkov, ki jim jo je poslala Malekova družina, so te posnetke preposlušali in s pomočjo producenta Flakota ustvarili album, kot bi ga morda ustvaril tudi Ahmed Malek sam. Končni izdelek je odobrila tudi Malekova družina, izšel pa bo 17. februarja v vinilni, CD in digitalni obliki.

 

 

GTFO:

19. 12.: Ropotarnica: Cene resnik @ Galerija Škuc, Ljubljana

19. 12.: Zvokotok in Predihano: Matej Bonin, avtorski večer @ Cankarjev dom, Ljubljana

19. 12.: Jazz Ponedeljek: Miha Petrič, Željko Zuber & Žiga Kožar @ ZOO, Ljubljana

 

 

 

Naslovnica vir

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.