Nightwave: Prince of Flowers

Recenzija izdelka
30. 12. 2022 - 9.05

Optimo Music, 2022

 

V prednovoletni različici Svaštarnice mečemo pasjo bombico vse do Glasgowa. Tam živi didžejka in producentka Maja Medvešek oziroma Nightwave, ki se na naših valovih pojavlja že več kot desetletje. Sredi decembra letos je pri prominentni glasgowški založbi Optimo Music izdala nov EP Prince of Flowers.

Nightwave se na novem EP-ju izurjeno suče okrog footworka, trancea in raznih odvodov house glasbe. Razgibana pokrajina slojevitih efektov, razdrobljenih perkusij in ritemmašinskih bobnov je lično zapakirana v okvir treh klubskih štiklov – Prince of Flowers, Intelligent Energy in The Oracle.

Slovenska producentka iz Glasgowa in edinburghški novinec vsak s svojo različico sodobne klubske glasbe
 / 1. 6. 2017

Sinteza raznolikih glasbenih okolij je temeljna ideja za novim EP-jem. Medvešek je namreč na Bandcampu pojasnila, da je Prince of Flowers eden od plodov njenega dolgoletnega raziskovanja kulture Amazonskega pragozda in njegovega prepletanja s klubskim okoljem. Dihajoči, razraščajoči se arpeggiatorji in neustavljivi hudourniki basov so vezani tudi na tradicionalno rastlinsko medicino, ki se ji Nightwave s črnobelo podobo princa cvetic posveča tudi na naslovnici EP-ja. 

Kako, in če sploh, ta idejna sinteza zares pride do izraza, pa je najverjetneje odvisno od tega, kako zavestno – in kam – poslušalka usmerja svojo domišljijo. Za večino, ki Nightwavinega opisa ni prebrala, se ta idejna sinteza ne preslika zares v doživljajsko izkušnjo. Na neki osnovni ravni je namreč Prince of Flowers trojno pakiranje tako rekoč klubskih bengerjev, po zaslugi Nightwavinega izrednega občutka za klubsko produkcijo pa niti ne rabi biti nekaj več

 

Leto izdaje: 
Avtorji: 
Institucije: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.