6. 5. 2015 – 9.15

Skaeliptom

Audio file

Novice 

 

Trio Širom, ki ga sestavljajo Iztok Koren, Ana Kravanja in Samo Kutin, je te dni predstavil dva videospota, ki sta bila marca letos posneta v Salonu za ENO glasbo. Za video material sta poskrbela Medard Kržišnik in Urška Demšar, za avdio podobo pa Janez Križaj.

 

 

Včeraj je svoj drugi album z naslovom II, ki je na voljo na >> Bandcampu, tudi uradno izdal glasni kanadski trio Metz, izid plošče pa so pospremili tudi z videom za komad The Swimmer.

 

 

Za 28. maj pa svoj novi album napoveduje avstrijski kvartet Lehnen. Post-rock-ambientalci bodo dvojno LP-ploščo Reaching Over Ice and Waves izdali pri založbi Noise Appeal, pri kateri sicer domujeta tudi domača It’s Everyone Else.

 

Še precej bolj severno od ravnokar omenjenih pa domuje Varg, švedski ambient-techno producent, ki je nedavno pri Northern Electronics izdal album z naslovom >> Ursviken. 

 

Islandska glasbenica Sóley Stefánsdóttir je pred slabima dvema letoma v svoji minimalistični in skorajda klasični glasbeni maniri, ki se močno spaja z elementi bolj ali manj sodobnega indieja, že nastopila tudi v ljubljanskem Kinu Šiška, po lanskem EP-ju Krómantík, pa te dni napoveduje tudi svojo novo ploščo Ask the Deep. Ta uradno izide 8. maja pri Morr Music in je že na voljo za naročila na Sóleyinem >> Bandcampu.

 

Nocoj:

 

Nils Frahm, Dawn of Midi @ Kino Šiška, Ljubljana

Festival spomladanski šarm: Brina @ Bar Prulček, Ljubljana

 

Prihodnje dni: 

 

7. 5.: パンク 24/7: Metainternetologija ob 46. obletnici radio aktivnosti Radia Študent @ Pritličje, Ljubljana

8. 5.:  Paradium: 46 let radio aktivnosti Radia Študent @ različne lokacije na Metelkovi

9. 5.: Radart #6: Radar Rizom @ Cirkulacija 2, Tobačna, Ljubljana

- - -

Dodaj komentar

Komentiraj