5. 2. 2014 – 9.15

SVAŠTARNICA

Audio file

Zanimivosti in novičke:

Založba Third Man Records, ki jo vodi hiperaktivni Jack White, se je znašla pred pravičniško tožbo. Lansko jesen so namreč v navezi z Revenant Records izdali kompilacijo 'The Rise and Fall of Paramount Records 1917-1932', v kateri je najti šest vinilov s kar 800 posnetki iz nekdanjega arhiva Paramount. Nepravičnosti pri tej izdaji naj bi bila deležna neprofitna fundacija Jr. Jazz Fundation iz New Orleansa, ki trdi, da si lasti pravice za nedavno izdano kompilacijo. Pravni, birokratski in avtorski dokazi se kar vrstijo, založbi, ki sta poskrbeli za ponovno izdajo pa pravita, da vse pesmi spadajo v javno last.

Duhovni vodja založbe Sahel Sounds, Christopher Kirkley je pričel Kickstarter akcijo za snemanje glasbenega filma z angleškim naslovom 'Rain The Colour Of Blue With A Little Red In It'. Projekt predstavlja nekakšen hommage filmoma Purple Rain ter The Harder They Come, le da bo postavljen v okolje severne Sahare. Vlogo glavnega igralca je prevzel tuareški kitarist Mdou Moctar, zvezda kompilacije Music From Saharan Cellphones, kar pomeni, da bo to tudi prvi igrani film v tuareškem jeziku.

Kratkonovičje tudi obvešča, da se na izid novih albumov in njim pripadajočih turnej pripravljata zasedbi Mastodon in The Cure, Beck pa je po predstavitvi prvega singla, na Spotifyju objavil še enega z naslovom 'Walking Light'. Naj spomnimo, da mnoštvo privržencev njegov novi album pričakuje že 25. februarja.

Zmagovalci natečaja za najboljšo domačo Tolpo Bumov, multižanrski Trus!, so včeraj dobili svojo prvo vizualno stvaritev. Komad 'Seven Words' iz nedavno izdanega split-ploščka Banana Split sedaj dopolnjuje še videospot, ki je nastal v sodelovanju z z Akademijo za vizualne umetnosti – AVA. Kot avtorja videa sta se podpisala že sodelujoča Pepi Sekulich (režija in kamera) ter Matija Jakin (montaža in postrpodukcija).

Hrvaški trio Vlasta Popić, preko kanala Bancamp predstavlja live posnetek zagrebškega koncerta iz lanskega decembra. Razprodani špil v dvorani Klub je postregel z že znanimi komadi iz prvenca ter nekaterimi novostmi, s katerimi pa trojec tudi napoveduje novo ploščo.

 

Večerni izhodi:

Nocoj se v Klubu K4 obeta druga izvedba serije dvojic What the Jack?! ki jo bodo oplemenitil povratek hrvaškega dvojca Groove Bugs ter avstrijski dvojec Natasza & Oscarsix in enako številni slovenski kolektiv Householics. Vstopnice vas bodo udarile za 2 oziroma 4 evre, vrtelo se bo pa od 23. ure daljeOb osmih bo v Baru Prulček sedaj že ustaljeni Jazz Jamm vokalov Ane Vapotnik, Severe Gjurin in Metoda Banka, s katerimi nocoj gostuje Igor Leonardi.

Četrtkov večer bo bolj pester. Channel Zero predstavlja manifestacijo ob izidu dveh novih številk revije IDIOT, IDIOTX IN BALKAN. Pred in po manifestaciji bosta za glasbo skrbela KALU ter Ciniša, dogodek pa se prične ob deveti uri. Nedaleč stran, ob enajsti zvečer Menza pri koritu gosti raznolik klubski večer AUDIORAMA z DJ BOOZIG-om. Oblegana Kersnikova v Klubu K4 mirila duha z edicijo RootsInSession, ki s prijatelji napoveduje večer 'Soul Rebel'. Za 4 evre vstopnine bodo za vas gramofone vrteli Dr. Bancho, Kantriman ter RootsInSession Sound, na danceflooru pa Double Sickz Squad. In še nastop ljubljanske zasedbe Črni Peter, ki bo avtorski rock-n-roll prižagal v , le da nam ura koncerta žal ni znana.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.