19. 2. 2015 – 9.15

SVAŠTARNICA

Audio file

Novice

Začnimo pri elektroniki. Warpov veteran Tom Jenkinson, ki pod imenom Squarepusher že dvajset let ustvarja samosvojo mešanico free jazza, drum'n'bassa in različnih zvočnih kolažev, za april napoveduje novo izdajo. Jenkins pravi, da je ob ustvarjanju albuma Damogen Furies, ki bo nasledil Ufabulum iz leta 2012, raziskoval halucinogene, grozljive in brutalne aspekte elektronskih glasb. Ob tem gre omeniti, da je Jenkins v preteklih letih razvijal in tudi razvil lasten program za glasbeno produkcijo, s katerim naj bi posnel celoten prihajajoči album. Ob napovedi nove izdaje je Jenkins na svoji spletni strani omogočil tudi »dolpoteg« glitchy komada Rayc Fire 2.Angleški producent Fort Romeau, ki je pred dobrim mescem napovedal izdajo svojega drugega dolgometražca Insides, zdaj v poslušanje nudi še drugi singel. Pesem Not a Word, pri kateri je sodeloval irski producent New Jackson, ponuja sanjavo house progresijo s primesmi robotskih sintov in sprocesiranih glasov. Izdaja albuma Insides je napovedana za 31. marec. Dan pred tem pa bo svoj sedmi album predstavil še en angleški producent. Danny Yorke, ki deluje pod psevdonimom Altered Natives, bo dolgometražec In the Place Where Love Once Lived, ki šteje 13 pesmi, izdal pri svoji založbi Eye4EyeZdaj pa h kitaram. Zvočno agresivni kanadski trio Metz ja za maj napovedal izdajo svojega drugega albuma. Ob oznanitvi je bend objavil tudi albumsko uverturo, štiklc Acetate, ki ga je pospremila vizualna upodobitev, ki pa bojda ni video, temveč zgolj nekakšna amaterska kuharska oddaja na temo priprave palačink. Bend je obenem napovedal svetovno turnejo, na kateri se jim bodo pridružili Lightning Bolt, Protomartyr in FIDLAR.Po nekoliko daljšem premoru se vračata montrealska garažna rokerja The King Khan & BBQ Show. Novi album Bad News Boys, o katerem smo poročali že pred dobrim mesecem, je zdaj mogoče v celoti poslušati na profilu založbe In the Red, sicer pa bo fizično izdajo plata dobila 24. februarja.     Celoten album, ki izide na isti dan kot Bad News Boys, v poslušanje ponujajo tudi Islandci Muck. Gre za mlad bend, ki v svojo muziko vpleta vplive screama, post-rocka, black metala in praktično vsega glasnega. Obetavna plata Your Joyous Future bo izšla pri založbi Prosthetic Records.

Avdiovizualna ponudba

Sicer pa je aktualna avdiovizualna ponudba kar pestra. Jack  White v ogled nudi zanimiv interaktiven video za pesem The Black Bat Licorice. Gre za videospot, ki je pravzaprav sestavljen iz treh posamičnih videov, gledalec pa lahko med njimi poljubno preskakuje in ustvarja dinamiko.

Baltimorski indie bend Lower Dens, o katerem smo pisali pred kratkim, je za aktualni singel To Die in L.A. zdaj ustvaril tudi vizualno podlago. Sam album Escape From Evil pa bo luč sveta ugledal 31. marca.Videa za svoja aktualna singla pa predstavljata tudi ameriški beatmaker Shlohmo in angleški producent Romare. Pri prvem gre za pesem Buried s prihajajočega albuma Dark Red, pri drugem pa za štiklc Motherless Child 

Kam?

Lajkó Félix Quartet @ Kino Šiška, Ljubljana

Prismojeni profesorji bluesa @ Orto bar, Ljubljana

radioCona LIVE: Jeff Kolar, Robertina Šebjanič, Petra Kapš, Kikiriki, Miha Ciglar, Marko Batista @ Pritličje, Ljubljana

Rambo Amadeus @ Cvetličarna, Ljubljana

 

Dodaj komentar

Komentiraj