Act of Impalement: Infernal Ordinance

Recenzija izdelka
7. 2. 2023 - 19.00

Caligari Records, 2023

 

Acephalix se vračajo z nasilnim in enostavnim death metalom
 / 4. 10. 2022

Act of Impalement je ameriška zasedba iz Nashvilla v Tennesseeju. Tričlanski bend je začel ustvarjati leta 2012, prvi njihovi izidi so bili krajši demo posnetki in EP-ji, leta 2018 pa so izdali prvenec Perdition Cult za ameriško založbo Unspeakable Axe Records. Njihov zgodnji material zveni zelo surovo in umazano, vendarle pa so imeli glasbeniki že od začetka jasno vizijo, kam se želijo žarsko usmeriti. Torej primitivni death doom. Infernal Ordinance je najnovejša plošča, ki je izšla pri Caligari Records letos februarja.

Njihova godba združuje različne žanre, čeprav je osrednja struja starinski in primitiven death metal. Očiten je tudi vpliv počasnejših tempov, s katerimi se bend rad spogleduje. V njihovem repertoarju je tako v veliki meri prisoten tudi doom metal. Vseeno pa so bili ti prijemi pogostejši na starejših izdajah. Na novi plošči Infernal Ordinance slišimo precej vpliva tako imenovanega war ali bestial metala. Za te pasaže je tipično monotono linearno bobnanje, a so Act of Impalement daleč od monotonije, kompozicije se namreč zelo razgibane. Poleg death metal elementov slišimo tudi nekaj d-beata, dooma, sludga in še česa, primerjali pa bi jih lahko z Acephalix ali Undeath.

Piflarsko slavljenje zlate dobe death metala
 / 27. 4. 2022

Vplive lahko razčlenimo hitro. Predvsem pri srednje hitrih ritmičnih delih je očiten vpliv Bolt Thrower. Ko bend zaide proti doom death, nas spomnijo na Incantation ali celo na Cianide, zverinski deli pa na Blasphemy in Archgoat. Vse to Act of Impalement spretno spajajo v skladbah. Na plošči najdemo tri daljše skladbe, ki se vrtijo okoli petih minut; te so tudi najbolj žanrsko razgibane. Ostale skladbe so krajše in ne mešajo toliko žanrov.

Infernal Ordinance je plošča, na kateri se Act of Impalement poigravajo z različnimi žanri in se predvsem zabavajo. Enako velja za poslušalca, ki lahko sliši različne žanre, a dejansko plošča deluje kot zaključena celota. Torej ne gre za nekakšno kompleksno konceptualno ploščo in tudi ne gre za noben godbeni presežek. Dejstvo pa je, da je album Infernal Ordinance odličen, ob poslušanju pa nam nikoli ni dolgčas.

 

Leto izdaje: 
Institucije: 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.