ART-AREA 256

Oddaja
Matjaz Tancic

 

V 256. izdaji oddaje Art-Area prisluhnite dvema intervjujema z dvema sogovornikoma, ki delujeta v polju sodobne vizualne umetnosti. Jasna Jernejšek se je pogovarjala z v Pekingu živečim fotografom Matjažem Tančičem, ki se je v Galeriji Fotografija pred kratkim predstavil z razstavo 3DPRK. Portreti iz Demokratične ljudske republike Koreje. V nadaljevanju prisluhnite Eloise Breskvar, potomki slovenskih izseljencev, ki se je na svojem mapiranju umetniške scene po evropskih prestolnicah ob obisku Ljubljane z Miho Kelemina pogovarjala o sodobni umetnosti v Avstraliji, o umetnostnih institucijah, umetnostnem sistemu, izobraževalnih institucijah in še marsičem drugem.

 

POGOVOR Z MATJAŽEM TANČIČEM

Minuli teden se je v Galeriji Fotografija odprla razstava v Pekingu živečega slovenskega fotografa Matjaža Tančiča z naslovom Portreti iz Demokratične ljudske republike Koreje. Razstavo, ki na ogled postavlja portretne fotografije v 3D-tehniki, si je mogoče ogledati do 22. avgusta. O tem, kako so fotografije pravzaprav posnete, o njegovem delu, zanimanju, izkušnji portretiranja za omenjeno serijo in še čem sva se z avtorjem pogovarjala dan po odprtju razstave.

////////////////////////////////////////////////

* Intervju je v posnetku oddaje.

/////////////////////////////////////////////////

Jasna Jernejšek

 

INTERVJU Z ELOISE BRESKVAR

Eloise Breskvar, mlada umetnostna zgodovinarka iz Brisbana v Queenslandu, se je v Ljubljani ustavila na svoji poti v London, kjer bo iskala delovno prakso v nevladnih organizacijah na področju kulture. Zadnja leta je bila zaposlena v izobraževalnem programu GOME, Galerije moderne umetnosti v Queenslandu. GOMA je največja avstralska institucija, ki zbira moderno in sodobno umetnost in obenem prireja Trienale azijsko-pacifiške umetnosti ter se osredotoča na sodobno umetnost širše regije.

Sogovornika sta se v pogovoru dotaknila trenutnega stanja v kulturi, načinov financiranja umetnostnih institucij, njihovih izobraževalnih programov, umetniških iniciativ in njihovega delovanja.

Povezava do spletne strani QAGOMA: https://www.qagoma.qld.gov.au/

Povezava do spletne strani QAGOMA Children's Art Centre: https://www.qagoma.qld.gov.au/whats-on/kids

////////////////////////////////////////////////

* Intervju je v posnetku oddaje.

/////////////////////////////////////////////////

Miha Kelemina

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.