Vsi smo začetniki

Kulturna ali glasbena novica
21. 6. 2021 - 15.30

Drage poslušalke, dobrodošle v današnji epizodi kreativne inšpekcije. Tokrat smo inšpektorji Radia Študent pod lupo vzeli četrto edicijo razstave We Are All Absolute Beginners, ki jo je med 17. in 19. junijem organizirala galerija Ravnikar Gallery Space, pod kuratorstvom ustanoviteljice galerije Piere Ravnikar. Razstavljenih je bilo 25 umetnikov mlajše srednje generacije, ki so razstavil po štiri, posebej za to priložnost ustvarjena dela. Avtorji so razstavili samostojne serije, ki se lahko povezujejo z ostalimi, lahko pa tudi ne. Med razstavljene avtorje je galerija letos prvič uvrstila tudi nekatere izbrane udeležence programa mentorstev Absolute Beginners, ki ga s sofinanciranjem Centra za kreativnost na letni ravni pripravlja že od leta 2019. Konkretno o svoji izkušnji s programom spregovori vizualna umetnica in diplomirana kiparka Ulla Žibert, ki je hkrati tudi ena izmed izbranih razstavljenih udeleženk programa. Prisluhnimo.  

Jaz sem se prijavila na mentorstvo ...

Eden vidnejših idejnih elementov razstave je bila cenovno dostopna prodaja originalov del po sto evrov, ki naj bi spodbudila ljudi k nakupu in tako morebiti ustvarila nove zbiratelje umetnosti. Svoj pogled na to je pojasnil razstavljeni vizualni umetnik in fotograf Tadej Vaukman.

Ta pravi čas je vedno ne ...

Pristop, ki ga je k umetnostnemu trgu ubrala razstava We are All Absolute Beginners, tako temelji na vzajemnem in simbioznem odnosu med umetnikom in galerijo ter spotoma poskuša ustvariti novo generacijo kupcev umetnosti. Vsakoletni program individualnih mentorstev pa nediskriminatorno omogoča vsem, da okrepijo svoje udejstvovanje na področju vizualne umetnosti. Zainteresirano poslušalstvo torej vabimo, da naslednje leto delavnico ujamejo tudi sami ter tako morda dobijo priložnost razstaviti svoja dela.

 

Primer premeril inšpektor Lenart

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.