Korona, umetnost in CZK

Kulturna ali glasbena novica
7. 2. 2022 - 15.10

Pozdravljeni v CZK-jevskem kulturnem novičniku. CZK oziroma Center za kreativnost naj bi skrbel za gojenje ustvarjalnosti v kulturnem sektorju, predvsem z vidika možnosti trženja umetnosti. Ob pregledu dogajanja nam je v oči udarila novica, da spletna kulturna platforma Koridor v koprodukciji s CZK organizira delavnico oziroma razpravljalnico. Organizatorji vabijo zainteresirane, da se do 16. februarja prijavijo na spletni strani CZK in sodelujejo v diskusiji, ki se nanaša predvsem na kulturo v novi koronski realnosti.

Ker smo neumorne radovedne glavice krožka Radia študent vedno lačne in hočemo še, smo za več informacij poklicali Jana Podbevška, odgovornega urednika Koridorja.

Izjava

Cilj delavnic je z vodeno diskusijo priti do pisnih refleksij koronskega dogajanja v kulturi. Dognanja bodo sproti objavljena na spletu, kasneje pa tudi v tiskanem zinu. Urednik je v pogovoru poudaril, da je namen predvsem opredeliti celostno sliko in pridobiti celostno razumevanje tematike. Nadalje smo se vprašali, komu je delavnica pravzaprav namenjena.

Izjava

Gre torej predvsem za program mentorstva, v katerem bodo uredniki Koridorja udeležence vodili v diskusiji, jim priskrbeli literaturo in jih usmerjali v kritiškem procesu. Objave udeležencev ne bodo honorirane – navsezadnje bodo nastale na brezplačnih delavnicah. Podbevšek je izpostavil, da bodo delavničarji deležni individualne pozornosti mentorjev  in oplemenitenja znanja!

Tema koronavirusa in tovrstne diskusije niso novost ter so že dobro predelane. Za dodatno mnenje smo poklicali svojo sodelavko Varjo Hrvatin, ki se kot piska, dramatičarka in dramaturginja udejstvuje na področju uprizoritvenih umetnosti. Povprašali smo jo o zastavljeni temi Koridorjeve delavnice in kako bi jo bilo smiselno nadgraditi.

Izjava

Kljub številnim tovrstnim pogovorom se ni zelo veliko spremenilo.

Izjava

Glede na vse povedano je torej težko verjeti, da bodo Koridorjevi delavničarji na tem področju prišli do neverjetnih ugotovitev. Kot je izjavil tudi sam urednik, si lahko obetamo predvsem nek celostni pregled in spoznavanje problematike, ne pa tudi odrešitve umetnikov, ki so se znašli v težkem položaju.

Izjava

 

Svoje znanje sta oplemenitila Primož in Lenart.

 

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.