»Double bill« in Otroci socializma

Kulturna ali glasbena novica
21. 9. 2012 - 14.15

 

Dober dan, potencialna publika. Znanstvenoraziskovalni center SAZU je danes predstavil svoje nove izdaje, med drugim tudi knjigo »Večnost in spreminjanje - Filozofija v brezsvetnem času« avtorice Jelice Šumič-Riha, ki osvetljuje nemoč sodobnega subjekta. Priporočamo. Premiero dokumentarca o kultni punk skupini Otroci socializma - Zamenite mi glavo v režiji Braneta Bitenca si lahko ogledate na ploščadi pred Muzejem sodobne umetnosti ob 19. uri. Dinamični festival Ex Ponto pa se počasi približuje sklepnim dejanjem. Nocoj ob 20. uri vas vabi v Linhartovo dvorano, kjer si lahko ogledate plesno-glasbeni spektakel Micro.

Dvojni plesni večer ali "double bill" vas čaka v Španskih borcih ob 20. uri: predstavi LOSS in S.K.I.N., v sklopu projekta Ples na platnu, film na odru, ki poteka v sodelovanju s Slovensko kinoteko. LOSS je predstava francosko-japonske produkcije A.lter S.essio, ki preizprašuje vprašanje izgube ravnotežja, nadzora in identitete v sovražnem svetu. Zgradba predstave S.K.I.N. iz leta 2003, ki jo je lani predelala skupina EnKnapGroup, pa je nepredvidljiva in unikatna, gradijo jo vnaprej pripravljene koreografske sekvence, katerih zaporedje izvajalci določajo sproti. Nocojšnjo izvedbo bosta dopolnila koreografa in plesalca iz originalne zasedbe, Iztok Kovač in Andreja Podrzavnik, za unikatno kitarsko spremljavo pa bo skrbel kantavtor Damir Avdić. Dogodek nam bo nekoliko približal Luke Dunne, plesalec EnKnapGroup:

// izjava je v posnetku oddaje //

Kino Šiška bo medtem proslavljal svojo tretjo obletnico z nastopom glasbenega tandema Silence, ki ob tej priložnosti prvič predstavlja nov album, ter fotografsko razstavo na odprtem z naslovom Črno-beli svet. Gre za 120 fotografij 15 avtorjev in avtoric, ki bodo poživljale fasado Upravne enote Šiška vse do septembra 2013. Razstava je zastonj, za koncert, ki štarta ob 21. uri, pa bo treba odšteti 18 evrov.

Po dogodkih današnjega dne je brskal Nenad J.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness