Še en ponedeljek

Kulturna ali glasbena novica
26. 2. 2018 - 15.10

Vse, kar buri kulturne duhove, resda še vedno tli, ampak spet je tu ponedeljek. Še en mrzel in turoben ponedeljek. Mesto je mirno in tiho.

Nocoj se bo že 124. mogoče pogreti v Modrem kotu ob Mladih rimah. Ob 21. uri bodo brale Ema April, Kaja Šoštarec, Sara Šoukal, Ajda Bračič, Veronika Bračič in Anja Cimerman. Slednja bo verjetno postregla s čim iz prvenca, neprividno naslovljenega Fatamorgana.

Trgovina z elektronskimi cigaretami Mist se je odločila ponuditi svojo steno mladim fotografinjam, fotografom, ki umetniško delujejo na temo elektronskih cigaret. Poziv za umetnice in umetnike je odprt do te srede. O tem, od kod ideja za to dokaj nenavadno nemarketinško potezo, smo povprašali pobudnico ideje Najo Gerjol.

izjava

Več o tem, kako se izogniti promocijskim konotacijam, ponovno Naja Gerjol.

izjava

 

Če se sedaj obrnemo še v smeri severa. V soboto se je zaključil že 68. mednarodni filmski festival Berlinale. Berlinalska sobota je razveselila predvsem režiserke. Vonj po medvedu je tako v še vedno precej moško osrediščeni filmski srenji dosegel tudi ustvarjalke. Zlatega medveda za najboljši film se je oklenil hibridni prvenec romunske režiserke Adine Pintilia  Ne dotikaj se me, ki se dotika seksualnosti in nemožnosti dotikanja. Srebrnega medveda, veliko nagrado žirije, v rokah drži Obraz Małgorzate Szumowske. V presenetljivem paragvajskem prvencu Marcela Martinessija Dedinji, si je medveda za najboljšo igralko v vlogi revne lezbične dedinje priigrala Ana Brun. Medved pa ni mogel zaobiti igralskih dosežkov Willema Dafoeja in animiranih naprezanj Wesa Andersona.

 

Za Kulturne novice je bila kratka vajenka Vesna.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.