Živeči arhiv

Kulturna ali glasbena novica
5. 5. 2015 - 15.10

V Muzeju prehodne umetnosti - MOTA na Gosposvetski 12 se tokrat s četrto uro pričenja cikel raznovrstnih dogodkov, naslovljenih Živi arhiv kot univerzitetni feministični predmet. Organizacija dogodka bo stekla pod vodstvo kolektiva Red Min(e)d, ki je tokrat v sodelovanje povabil cerkniške Deuje Babe in glasbeno ustvarjalko Svetlano Maraš. O tem, kaj utegnemo videti v prihodnjih treh dneh, festival se namreč konča osmega, smo govorili z dvema od štirih članic kolektiva, Dunjo Kukovec in Jeleno Petrović. Začnimo s samo temo tokratnega seriala in se nato spustimo na začetek programske sheme. Z nami spregovori Kukovec.

Izjava je dostopna na posnetku.

Preden nadaljujemo z navajanjem progama, se ustavimo pri nekaterih vprašanjih. Kaj sploh je living archive? Na kakšno delovanje referira? Kdaj se je to delovanje začelo? Gre za koncept, ki svojo uporabo najde tudi onkraj polja tematiziranega dogodka, ali je z njim zvezan singularno? Kaj je living archive v razumevanju kolektiva Red Min(e)d, nam pove njegova članica, Jelena Petrović.

Izjava je dostopna na posnetku.

Nadaljujmo z orisom glavnih točk programa. Poleg uvodne četverice predavanj danes in predstavitve delovanja skupine Deuje babe jutri je eno od glavnih točk dogajanja tudi sodelovanje z umetnico Svetlano Maraš.

Izjava je dostopna na posnetku.

Omenjene študentke so na ALUO-ju obiskovale izbirni strokovni predmet Living Archive - feministično kuratorstvo in sodobne umetniške prakse 2 na podiplomskem študiju - več o univerzitetnem predmetu in njegovi artikulaciji v dogodek nam za konec pove Jelena.

Izjava je dostopna na posnetku.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.