Živi naj književnost!

Kulturna ali glasbena novica
14. 6. 2013 - 14.10

Danes se v ŠKUC-u začenja festival Živa književnost, ki bo trajal do 21. junija in letos praznuje okroglo dvajseto obletnico. Literarne dogodke bodo spremljali tudi glasbeni dogodki. Vsi pa bodo brezplačni. Več o tem, kaj se bo dogajalo, nam je povedala predstavnica ŠKUC-a, Vesna Lemaić:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Poglejmo še v prihodnost. Jutri, v nedeljo in ponedeljek bo v Mini Teatru na Križevniški premierno uprizorjena produkcija 8. semestra dramske igre in gledališke režije AGRFT. Odigrali bodo dramo Kaligula o istoimenskem rimskem cesarju, ki je želel doseči luno. Predstava bo uprizorjena v Mini Teatru na Križevniški.

 

***

Jutri ne pozabimo na muzejsko poletno noč. Začela se bo ob 18. uri, priča pa bomo lahko vsemu od pokušanja kruha domačega peka in fotografa v Galeriji Fotografija do bolšjega sejma v MGLC-ju. V Narodnem muzeju Slovenije na Metelkovi bodo imeli tudi predstavitev borilnih veščin iz srednjega veka. Spregledati ne gre niti RogLaba, kjer se bodo predstavili študentje oblikovanja tekstilij in oblačil. Svetlobna gverila se bo ponovno izvajala pred galerijo Vžigalica in galerijo ŠKUC. Odprti pa bodo tudi muzej športa, muzej slovenskih železnic, Plečnikova hiša in, skratka, vse muzejske ustanove. Muzeji bodo odprti do 24. ure. Program za Ljubljano ali za celotno Slovenijo pa je dostopen na njihovi spletni strani www.tms.si.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness