Življenje brez Roga in Ikee?

Kulturna ali glasbena novica
21. 4. 2016 - 15.10

Zadnje čase pogosto omenjamo Rog, ampak imamo za to tudi dober razlog. Tam se dogaja kup zanimivih stvari, načrti Mestne občine Ljubljana pa grozijo z realno možnostjo, da se te stvari v bližnji prihodnosti ne bodo več dogajale. Rogovci v upor v tem času pripravljajo razne aktivnosti, danes pa sledi simpozij z naslovom Tovarna Rog med politiko MOL in samoorganizacijo. Dogodek želi odpreti širšo javno razpravo na temo mestne prostorske in kulturne politike na eni strani ter neformalnih kulturnih praks na drugi, kot nam razloži Rogovec Rastko Pečar, pa si za cilj zastavlja predvsem ...:

Izjava

Pri tem je bolj kot karkoli drugega nujno sodelovanje z Mestno občino, ki bo slej ko prej morala biti vključena, a v tem primeru do tega še ne bo prišlo:

Izjava

Če pa že Roga nekoč morda ne bo več, pa si smemo zamisliti tudi svet brez Ikee. Nastavke tega sveta si lahko danes ogledate na otvoritvi razstave Življenje po Ikei, ki bo ob osmih v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Razstava je nastala kot odgovor na generično in množično proizvedeno pohištvo ter predlaga alternativo z unikatnim, ročno izdelanim pohištvom. Idejno zasnovo in zgodovino razstave nam je predstavil eden izmed njenih avtorjev, Jure Grohar:

Izjava

Na razstavi bo na ogled vse od miz, sedal, dekoracij in elementov za shranjevanje, pa tudi nekaj bolj umetniških detajlov. Poleg pohištva pa bo prikazan tudi proces njegove izdelave. S kakšno idejo so se študenti sploh lotili oblikovanja, pa še enkrat Jure Grohar:

Izjava

Ob koncu pa še novica, da se je založba Mladinska knjiga v četrtem poskusu na dražbi vendarle prodala, njen večinski delež je namreč kupila Slaba banka. Skladno s tem bo DUTB sodeloval pri imenovanju novih članov nadzornega sveta družbe, saj se dosedanjim predstavnikom kapitala v nadzornem svetu mandat izteče v začetku junija. Če je novica dobra ali slaba, presodite sami, v vsakem primeru pa upamo, da ne bomo poleg Slabe banke zdaj dobili še Slabe založbe.

 

Dobre kulturne novice sta pripravila Jernej in praktikant Janže.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness