Življenje kot v kinu

Kulturna ali glasbena novica
15. 10. 2013 - 14.10

Šestega novembra se bo v Ljubljani začel 24. ljubljanski mednarodni filmski festival LIFFe, ki bo trajal do 17. novembra. Na njem se bo odvrtelo veliko filmov, razdeljenih v deset programskih sklopov. V fokusu bo letos Novi avstrijski film. O otvoritvenem filmu in nekaterih posebnostih, pa je več povedal Simon Popek, programski direktor festivala:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Na festivalu Liffe bomo lahko videli tudi dva nemška filma, v katerih nastopa Marko Mandić. V programskem sklopu Evropa na kratko pa si bomo lahko ogledali kratke filme, med njimi tudi zmagovalni kratki film letošnjega Festivala slovenskega filma, Boles Špele Čadež. Več o kratkih filmih ponovno Simon Popek, s pomočjo Igorja Prassla:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Kar se tiče malo bližnjih dogodkov, pa naj spomnimo, da se danes v Galeriji Škuc ob osmi uri odpira razstava Back to the USA s skupino Irwin. Predogled razstave z njenimi izvajalci bo pol ure pred otvoritvijo, torej ob pol osmih. Razstavo so realizirali Marko Kovačič, Dušan Mandič, Andrej Savski, Bojan Štokelj, Roman Uranjek in Borut Vogelnik. Na istem mestu ste to razstavo lahko videli že leta 1984.

 

***

Če se vrnemo še malo nazaj na področje kinematografov, se lahko po naših kulturnih novicah iz preteklega tedna sprehodite sami, če vas zanima kaj več o začetku Leta Kina v Kinodvoru, ki se začenja danes.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.