20 let Zavoda En-Knap

Kulturna ali glasbena novica
13. 5. 2013 - 14.15

Takoj po zaključku rojstnodnevnega tedna Radia Študent v Tovarni Rog se je v soboto, 11. 5., v Španskih borcih začelo praznovanje 20. obletnice Zavoda En-Knap. Člani mednarodne plesne skupine, ki jo je leta 1993 ustanovil slovenski koreograf Iztok Kovač, so v dvajsetih letih svojega delovanja izvedi številne plesne predstave, posneli so več plesnih in dokumentarnih filmov ter bili za svoje delovanje večkrat nagrajeni doma in v tujini. Nekaj besed o zgodovini Zavoda En-Knap je povedal njegov ustanovitelj Iztok Kovač:

*izjava se nahaja v posnetku oddaje

Praznovanje dvajsetletnice Zavoda En-Knap se je začelo preteklo soboto s plesno predstavo uveljavljene flamske koreografije Anne Terese De Keersmaeker (Ane Terese De Kirsmajker) z naslovom Rosast danst Rosas. Program se bo nadaljeval do 26. 5., več o njem je povedal ustanovitelj Iztok Kovač:

*izjava se nahaja v posnetku oddaje

Sicer se nam obeta delavniški teden. Brezplačno bodo svoja znanja razdajali v Menzi pri Koritu in v Plesnem teatru Ljubljana. V Menzi pri Koritu bodo mlade spodbujali k Pomladni KreAktivnosti, in sicer gre za Delavnico flash animacije, ki jo bo vodil Uroš Gustinčič. Delavnica se je začela danes ob 14. uri in bo potekala do četrtka.

Koristna znanja bo mogoče pridobiti v Plesnem teatru Ljubljana, kjer Mreža sodobnega plesa organizira dve delavnici o vodenju umetniških institucij. V torek, 14. 5., in sredo, 15. 5., bosta v prostorih PTL-ja od 15. ure naprej predstavljala dobre prakse na področju vodenja umetniških institucij Gyorgy Szabo (Giorgi Šabo) iz centra sodobnih umetnosti v Budimpešti in Andrea K. Schlehwein (Andrea K. Šlevajn) iz Netzwerk AKS (Netsverk aks) - manjše avstrijske nevladne organizacije. Obe delavnici bosta brezplačni in odprti za vse, ki imajo odnos do umetnosti in jih zanimajo politike vodenja, kulturna politika in ostale prakse, ki zadevajo delovanje na področju umetniških institucij.

Obisk delavnic v času bio-politične produkcije priporoča Mirna.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness