806400 srčnih utripov ali raztegnimo meh za kulturo

Kulturna ali glasbena novica
22. 5. 2012 - 14.15

Inštitut za raziskovanje inovativnih umetnosti (IRIU) je v okviru pred kratkim ustanovljenega miniministrstva za umetnost (respublika) v nedeljo, 20. 5., začel projekt 168 ur pokonci za kulturo. Kulturni program se bo neprekinjeno odvijal vse do 27. maja opolnoči, v njem pa se bo zvrstilo več kot petsto nastopov literarnih, glasbenih in drugih umetnikov iz vse Slovenije. Več o projektu smo povprašali vodjo inštituta Glorjano Veber.

*

Ker se je glede na ogromen odziv umetnikov in medijsko pokritost izkazalo, da očitno smo kulturni, smo jo prosili še za komentar.

*

Inštitut IRIU želi umetnost, kulturo in znanost narediti dostopno, saj vzpodbuja komunikacijo in aktivno izmenjavo med umetniki, znanstveniki, mediatorji, publiko in državo. Kdor bi rad sodeloval pri branju, se še vedno lahko prijavi na kulturajestvarsrca@gmail.com ali pridruži na licu mesta. (Program je dostopen na facebook strani Inštituta IRIU ali na http://www.airbeletrina.si/novice/napovedujemo/3631-168-ur-pokonci-za-ku...) Svojo pesem Ljubezni mojega življenja nam je prebrala ena od sodelujočih pesnic Nina Medved.

*

Danes ob 20h se bo v Kinu Šiška v okviru 28. mednarodnega festivala Druga godba zavrtel dokumentarni film o Kimmu Pohjonenu z imenom Soundbreaker. Pohjonen je finski harmonikar, ki je zvočno in performersko revolucionariziral svoj instrument. Več o filmu nam je povedal vodja Druge godbe Bogdan Benigar.

*

Po kulturnih novicah se je razgledala Nina Beguš.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness