Ali se zabavate?

Kulturna ali glasbena novica
26. 6. 2019 - 15.10

V okviru mariborskega Festivala Lent si bo nocoj ob 20. uri na Intimnem odru GT22 možno ogledati prvi del trilogije On Entertainment zagrebške skupine De Facto Theatre Company z naslovom Folk/Acts. Trilogija je del uradnega spremljevalnega programa Fokus Zagreb, ki nastaja v večletnem sodelovanju med skupnostjo GT22 in Festivalom Lent oziroma Narodnim domom Maribor. Pred dvema letoma je bil fokus na Reki, lani na Gradcu, naslednje leto pa bo program posvečen Budimpešti. Po besedah producenta gledališkega programa Fokus Zagreb Uroša Kaurina želijo s tem modelom pri GT22 vzpostavljati ter vzdrževati partnerske odnose s sorodnimi kulturnimi nevladnimi organizacijami v mestih, ki so “relativno blizu Mariboru”.

Izjava.

GT22 za gledališki del festivalskega programa išče predstave neodvisne neodvisne produkcije, ki po velikosti ustrezajo njihovemu komornemu odru ter so dostopne širši publiki. Več o umetniški strategiji skupine De Facto Theatre Company in njihovi trilogiji nam je povedal Uroš Kaurin:

Izjava.

Nocojšnja predstava Folk/Acts se tako posveča temi turbofolka oziroma vsakodnevnim izzivom barske pevke: 

Izjava.

Jutri in v petek si bo mogoče ogledati še drugi in tretji del trilogije: Born To Please in Bolji život. Obakrat ob 20. uri na Intimnem odru GT22. 

Izjava.

Poleg kulturnega programa bosta znotraj programa Fokus Zagreb potekali še dve okrogli mizi, s katerima želijo pri GT22 spodbuditi dialog in mreženje med domačimi in tujimi producenti. 

Izjava.

Via Negativa v MSUM; Folkart festival v Mariboru; Tretjaz v Stari mestni elektrarni
 / 25. 6. 2019
Medtem v Ljubljani! Ob 20. uri bo v Stari mestni elektrarni Elektro Ljubljana na ogled zaključni dogodek projekta Tretjaz, sodelovanja med študenti Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti ter odrskimi ustvarjalci. Po odprtem ateljeju, ki je bil na ogled včeraj in predvčerajšnjim, bo cikel nocoj zaključila plesna predstava koreografa Urbana Kmeta, ki jo bo avtor izvedel s plesalko Marjeto Kamnikar

Prav tako ob 20. uri pa si boste lahko v Klubu Gromka na Metelkovi privoščili 26. večmedijski literarni večer Ignor s še eno mešanico literature, zvočenja in video umetnosti.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness