Animiranje četrti

Kulturna ali glasbena novica
8. 12. 2014 - 14.10

V Ljubljani se ta teden odvijata kar dva festivala: Festival animiranega filma Animateka in festival Lezbična četrt. Festival animiranega filma, ki poteka že enajsto leto, bo tokrat predstavil okoli 400 animiranih filmov in gostil kar 150 tujih gostov. Med njimi velja posebej izpostaviti japonskega risarja Akinorija Oishija, intervju z njim smo na Študentu predvajali že prejšnji teden.

Kaj so posebne zanimivosti letošnjega programa Animateke, nam je povedal programski direktor Igor Prassel.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

Prav tako se danes začenja tudi festival Lezbična četrt, ki letos poteka v duhu tridesetletnice delovanja LGBT-gibanja v Sloveniji. Na več lokacijah bo predstavljena lezbična kulturna produkcija, ki med drugim zajema likovno razstavo več avtoric, literarni večer in film, poudarek pa bo letos na lezbičnem gledlišču, oziroma ugotavljanju, kaj naj bi to bilo. Festival nam je predstavila Suzana Tratnik.

*Izjava se nahaja v posnetku.

V skrbeh, da bi se davkoplačevalski denar porabljal za projekte, ki tako brezsramno ogrožajo javno moralo, smo se pozanimali, kako se festival financira. Suzana Tratnik nam je zagotovila, da sredstva, namenjena za kulturo ne prihajajo do kulturnih projektov manjšin.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.