Animirano, slemersko pesnjenje

Kulturna ali glasbena novica
7. 12. 2020 - 15.10

Zaključuje se 17. mednarodni festival Animateka, ki vsako leto predstavlja produkcijo animiranih filmov iz srednje in vzhodne Evrope. Festival je tudi letos nagradil najbolj izvirne kreacije. 

Prejemnik velike nagrade mednarodne žirije je letos film švicarske režiserke Maje Gherig z naslovom Average Happiness. Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici in Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani sta z nagrado mali talenti ovenčali film Ahead poljske stop motion animatorke Ale Nunu Leszynske. Nagrada otroške žirije slon je padla v roke Litvancu Ignasu Meilunasu s filmom Matilda in rezervna glava, navsezadnje pa je Društvo slovenskega animiranega filma nagrado občinstva podelilo Blatnemu dnevniku Vuka Palibrka

Govorili smo s Petro Meterc, piarovko festivala, ki nam je predstavila vsebine nagrajenih filmov in obrazložila izbor žirij:

Izjava

Nagrajene filme si bo mogoče do srede ogledati na spletni strani festivala. 

4. in 5. decembra pa je na mariborskih spletiščih potekalo tudi 7. Evropsko prvenstvo v slam poeziji. Z video nastopi se je predstavilo 19 pesnic in pesnikov različnih generacij. V sklopu tekmovanja je žirija najprej med deseterico, nato med peterico izbrala tri zmagovalce. Evropska prvakinja v slamu pa je postala Olza Olzeta. Govorili smo z Nino Medved, producentko prvenstva, ki nam je predstavila zmagovalce in njihove prispevke: 

Izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness