avdio-vizualno, po novem tudi z lutkami

Kulturna ali glasbena novica
20. 1. 2014 - 14.10

Pozdravljeni še s strani kulturne redakcije. Če ste bili pozorni na naš radijski program v preteklem tednu, ste lahko slišali tudi prenos z dogajanja radioCone. Ker radioCona danes zaključuje oddajanje in razstavljanje radijskih zvočnih del, smo za refleksijo dogajanja poklicali Braneta Zormana iz istoimenske institucije, da nam pove nekaj besed. V glavnem so temeljili na posnetkih zvokov iz vsakdanjega življenja. Gre za zvoke, ki so ponavadi ...:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Današnje predavanje in temu sledeč performans na inštitutu Cona pa bo med drugim izvedel tudi Jeff Kolar s svojim GSM Buzzom, za katerega nas je zanimalo, iz česa je sestavljen:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Ne moremo mimo včerajšnjih nagrad PGA, ki jih podeljujejo pred oskarji. Gre za nagrado združenja ameriških producentov, ki so jo prvič podelili dvema filmoma. Med serijami sta nagrado prejeli Moderna družina in Kriva pota, najprestižnejši nagradi za najboljši film pa sta padli v roke Alfonsa Cuarona za film Gravitacija in Steva McQueena za film 12 let suženj. Čeprav gre za mlado nagrado, pa so v preteklih šestih letih nagradili filme, ki so nato prejeli tudi oskarja za najboljši film, piše francoska tiskovna agencija AFP.

 

***

In ko smo že pri vizualni umetnosti, poglejmo še v Kino Šiška, kjer bo danes ob osmih na ogled video instalacija ZOO: Human edition Valerie Wolf Gang. Gre za mlado multimedijsko umetnico, ki se nam je rada javila na zvonenje telefona:

Izjava se nahja v posnetku oddaje.

 

 

 

***

Ker je danes na MOL potekala tudi seja rebalansa proračuna za letošnje leto, se obregnimo še ob ustanovitev muzeja lutk. Iz enega od predlogov županovih dopolnil lahko vidimo, da so bila za to pridobljena evropska in državna sredstva. Nahajal naj bi se na ljubljanskem gradu, občina pa je z ministrstvom za kulturo že sklenila pogodbo 3. januarja letos. To bo novost v slovenskem kulturnem prostoru, v dveh letih pa bo zanj občina zagotovila 1,1 milijona evrov, evropski sklad za regionalni razvoj in ministrstvo za kulturo pa preostalih 1,8 milijona evrov.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.