Avto-portreti

Kulturna ali glasbena novica
11. 12. 2013 - 14.10

Avtoportret – novomedijska instalacija je naslov interaktivne razstave, ki se drevi odpira v galeriji Aksioma. Boštjan Čadež bo na mesto umetnika in njegove samoreprezentacije postavil računalnik oziroma medij kot orodje za risanje portretov. Kljub temu, da je Čadež avtor programske kode, pa ima delovanje računalnika kot umetniškega medija vpisano določeno nepredvidljivost, ki zastavi vprašanje, v kolikšni meri lahko računalnik ustvarja samovoljno. Več o samem projektu spremenjenega koncepta umetniškega ustvarjanja, Boštjan Čadež:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Nadaljujemo s figurativno umetnostjo, in sicer s fotografijami Frederica Fontenoya [frederika fontenoja]. V galeriji Fotografija je od sinoči do sredi januarja na ogled razstava »Inside«, v kateri avtor prikaže Pariz med dvema vojnama in pove svojo družinsko zgodbo. Istočasno je fotograf tisti, ki gleda, in tisti, ki je opazovan, saj bodisi pozira bodisi pritiska na sprožilec. V igri na meji med realnostjo in fikcijo ne gre zanemariti, da so neretuširane fotografije tudi visoko erotizirane. Govori avtor razstave:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Iz sosednje Hrvaške je v svet aplikacij zaplul koristen pomočnik pri iskanju odprtih natečajev za vse umetniške zvrsti po celotnem svetu. Aplikacijo je iz več let delujočega bloga, na katerem je zbiral podobne informacije, razvil Darko Jeftić, danes pa jo že uporablja več deset tisoč ljudi. Več o sami aplikaciji in aktualnih natečajih na www.festivals21.net/artopportunities

 

Novičkali sta Iva in praktikantka Romana.

 

 

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.