Besede in podobe odmevajo skozi dež

Kulturna ali glasbena novica
13. 5. 2014 - 14.10

Na tak deževen in hladen pomladanski dan si človek ne želi drugega kot sedeti pod odejo, s skodelico tople kave ali čaja in dobro knjigo v roki. In vedno se postavi tisto vprašanje, le kaj bi človek danes bral?

 

Založba Beletrina je danes ob 11. uri na Borštnikovem trgu 2 v izbor ponudila pet književnih svetov. Morda malce človeške komedije Vitomila Zupana? Omleto Lada Kralja? Štegerjevo Odpuščanje? Ali bi se raje odpeljali z nakupovalnim vozičkom Davida Bedrača in odjezdili skupaj s Calvinovim Neobstoječim vitezom?

 

Nekaj več nam je o sveže natisnjenem zaupal Aleš Šteger.

 

* Izjava se nahaja v posnetku.

 

Ko smo na besedo že ravno dobili pisatelja, smo ga vprašali tudi, kaj, komu in koga odpušča v svojem novem romanu.

 

* Izjava se nahaja v posnetku.

 

 

Kaj pa bi on vzel v roke na tak deževen dan?

 

 

 

* Izjava se nahaja v posnetku.

 

Človek in njegov čas pa ne odmevata le v besedah, ampak se zrcalita tudi na filmskem platnu. V Kinodvoru se samo danes in za zamudnike še v četrtek predstavlja novi film slovenske režiserke, scenaristke in vizualne umetnice Eme Kugler, ki nosi naslov Odmevi časa.

 

Film, ki se navdihuje v ritmu skladbe Lontano Györgyja Ligetija, razbija iluzije o človeški svobodi. Človeka, on in ona, se razpletata in zapletata v niti gonov in civilizacije. Kakšno je mesto človeka v svetu, ki mu vladajo trije temni angeli politike, vojske in religije pod maskami demokracije, miru in odrešitve?

 

Film je bil premierno prikazan na letošnjem Slovenskem filmskem festivalu v Portorožu, v aprilu pa je osupnil tudi žirijo na najstarejšem festivalu neodvisnega filma in videa na svetu, Wordfestu v Houstonu in še na Derby Film Festivalu v Londonu.

 

Človek bi si celo želel, da sploh ne bi nehalo deževati …

 

V kulturnem dežju se je brez dežnika sprehajala Anja.

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.