Blub blub blub

Kulturna ali glasbena novica
26. 6. 2017 - 15.10

Drago poslušalstvo, ste vedeli, da danes mineva štirideset let od zadnjega koncerta Elvisa Presleyja? Še več, da je na današnji dan leta 1991 Jugoslovanska ljudska armada začela desetdnevno vojno? Ni od muh ta 26. junij!

Za začetek današnjih kulturnih smo nekoliko reflektirali, kajti na sceni ni danes nič novega. No, samo danes. Jutri ima naš predsednik s španskim kraljem prav poseben opravek - v Madridu bosta namreč otvorila razstavo kolektiva Neue Slowenische Kunst Od kapitala do kapitala, ki je bila pred dvemi leti postavljena v Moderni galeriji in je bila med bolj obiskanimi v zgodovini galerije. Protokolarnemu delu bo sledilo trepljanje po ramenih in smehljanje, zato si lahko obetamo še kakšen ikonični post na instagramu našega predsednika.

NSK pa ne gre brez Žižka, kot smo opazili tudi na letošnjem beneškem binealu. Sicer ne jutri ampak v petek bo imel slavni filozof v sklopu razstave predavanje o z naslovom Lekcije iz "apokalipse". Govora bo o različnih smrtih v kontrastu z vstajenjem fantazme fašizma. The more you know…

Malo resnosti, vrnimo se v Ljubljano. Jutri se nam obeta še en izmed filmskih večerov revije Ekran, beseda bo tekla o upodobitvi ženske skozi filme predmestja oziroma kot se je uredništvo izrazilo, potapljali se bomo v akvarije predmestja. Po projekciji filma Akvarij bo beseda tekla o neustreznosti oziroma ustreznosti modelov ženskih likov, ki se pojavljajo tako v filmu Akvarij kot tudi v drugih dveh izbranih filmih, ki sicer ne bosta predvajana, Girlhood in Divines. Na vprašanje, zakaj sta bila izbrana prav ta dotična filma, odgovarja Petra Meterc, ena izmed voditeljic debate po filmu.

Izjava

Filmski večer bo potekal jutri v Slovenski kinoteki ob 19.00.

Fige je jedla Anja.

 

Avtorji: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.