Bogovi so padli na dolar

Kulturna ali glasbena novica
28. 4. 2016 - 15.15

Ples za dež je bil nekoč znan in izvajan po skoraj vsej severni polobli, medtem ko so se južnohemisferci s pomanjkanjem le-tega izgleda sprijaznili. Včerajšnje rajanje je rezultiralo v napadu beline tudi na mat'kurjo. Glede na to, da je danes svetovni dan plesa, lahko svoje oči počivate na gibih profesionalcev ali brusite pete v kakšni domači kafani ali krčmi. Po poročanju nezanesljivih virov ima večina firm danes tako ali tako kolektivni dopust. Alternative se kažejo tudi v sanjarjenju o prihodnosti muzikala o papežu, za lastno zdravje pa bolj priporočamo ples s potresavanjem dreves, pri čemer lahko odlično združite nesramno težo belega govna in rešitev za kako dodatno češnjo v juniju.

 

Nadaljujemo z gibom, ki ni tako vsakodneven kot ritualno majanje glave v vertikalne in horizontalne smeri. V Galeriji Kapelica se bo drevi odvil prvi dogodek cikla Obetavno!, ki so ga premierno uzrli že na Poljskem. Moči udov, umov, oči in ušes bodo združili Loup Abramovici – plesalec in performer, ki bo gostil Katarino Stegnar, zraven pa bo improviziral Tomaž Grom. Kmalu tudi v vašem kraju, pravijo. Iz Galerije Kapelica naprej v domove razsvetljenih umov, ki imajo direktno vezo s staroveškimi Velikimi brati.

 

Na letošnji Prvomajski šoli Inštituta za delavske študije, krajše IDŠ, se bo glavna rdeča nit vila okoli religije in kapitalizma. Začela se je danes dopoldan in bo trajala do 30. aprila v Stari mestni elektrarni. Med uporabo kapitalizma in religije v praksi je minila precejšnja era. Na mesto dogajanja smo poklicali enega od organizatorjev Martina Hergoutha. Vprašali smo ga, ali pri religiji in kapitalizmu sploh lahko govorimo o dveh povsem neprekrivajočih se fenomenih?

Izjava

Kaj pa bo na eni redkih delujočih šol med prazniki moč slišati do predprvomajske sobote?

Izjava

 

Toliko iz današnjega verskega programa.

 

Da je - ne v nebo, ampak nekam - odletela dosedanja ministrica za kulturo, smo na Radiu Študent že poročali. Svoje posle in dekle je zaenkrat predala v roke ministru za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazdu Žmavcu. Vse ostalo do konca praznikov ostajajo nepreverjene govorice. Včeraj se je vendarle odvil nacionalni in kulturni praznik.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.