Brezdeodorantski karneval

Kulturna ali glasbena novica

Eric Jarosinski oziroma kot ga bolje poznajo nadebudni twiteraši, Nein Quarterly, je samozvani propadli intelektualec, ki se je danes izvolil obiskati Kino Šiška, z namenom širiti nihilistične umnosti, zapakirane v twiteraški jezik 140ih znakov. O tem, kako je danes širil nihilistično umnost, govori Jarosinski.

Izjava

Filozofska turneja, ki ga pelje po Evropi, je njegova nadgradnja spletne slave, za katero je pustil profesorsko mesto in pričel s tistim, kar je lahko mišljeno kot kulminacija filozofije aforizmov, svetoboljno trolanje na internetu. Za cilj si je postavil navdihovanje današnje neučeče mladine za filozofsko misel. 60-letni sivi učenjaki pač niso več njegovo preferirano občinstvo.

Izjava

Povprašali smo ga še o tem, kaj bi eden izmed njegovih filozofskih očakov in človek, katerega risankasti profil uporablja kot avatar, Theodor Adorno, mislil o njegovi slavi v popularni kulturi.

Izjava

Za konec še eden njegovih slavnih tvitov; večji izbor pa lahko kadarkoli najdete na največji spletni greznici človeštva, twitterju, na naslovu @NeinQuarterly

A gentle reminder that there's no need to dress up for Halloween. Your true monster is on the inside. And anyone who loves you will know it.

V Grajskem gledališču Ljubljanskega gradu pa se bo govorilo o gradovih. Ob 18.00 bo tam namreč o srednjeveškem razcvetu gradov na Slovenskem predaval Igor Sapač, arhitekt in umetnostni zgodovinar, ki sicer poučuje na Fakulteti za arhitekturo v Mariboru. Dogodek je drugi v ciklu treh predavanj, ki sta ga pripravila zgoraj omenjeni Sapač in arheologinja Katarina Predovnik. Predavanje preizprašuje podobo gradu, ki okupira splošno predstavo o srednjem veku. Kakšni so bili srednjeveški gradovi na Slovenskem – razkošna domovanja polna zlata in draguljev? So bile v gradovih zaklenjene mične princese? Mar so na grajskem dvorišču rablji res ves čas radikalno krajšali ljudi? Nekaj kar poslušalcem lahko s pomočjo našega klenega zgodovinskega čuta obelodanimo, še preden bodo vedeži o tem spregovorili na Ljubljanskem gradu, je, da srednjeveške princese vsekakor niso bila absolutno čudovita bitja, kakor nam jih predstavljajo pravljičarji, ampak dekleta, ki modernim higienskim standardom niso bila naklonjena. Svet razkošnih garderob pred pojavom deodorantov je bil krut. Več – Igor Sapač.

Izjava

 

Kulturne novice sta pripravila Domen in Blaž.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness