Čas za revolucijo (spet)

Kulturna ali glasbena novica
14. 5. 2015 - 15.10

Levičarji Slovenije, veselite se, kajti danes je, vsaj kar se kulturnega dogajanja tiče, spet vaš dan! V goste prihaja trenutno precej slavni radikalni intelektualec Richard Seymour [ričard sijmur], avtor več knjig in bloga Lenin's Tomb, ki vas bo pod okriljem predavanj Inštituta za delavske študije nocoj ob sedmih v Stari elektrarni poučil o težavah socialistične organizacije. Seymourja smo zjutraj dobili na telefon in z njim malo poklepetali o sedanjosti in prihodnosti levice. Tako je pokomentiral naše vprašanje o strukturnih težavah centralizacije strank, kot sta Siriza in Podemos.

* Izjava se nahaja v posnetku

Razredni boj se kaže na najrazličnejše načine in Seymourja smo vprašali, kako bi se levica morala spoprijeti s težavami imigrantov v luči aktualnega diskurza o džihadistih, ki bojda preplavljajo Evropo in streljajo karikaturiste.

* Izjava se nahaja v posnetku

Glede na to, da nam je Seymour povedal precej več od tega, kar ste sedaj poslušali, lahko v naslednjem tednu na valovih Radia Študent pričakujete tudi malce daljši pogovor.
 

Na drugem koncu Ljubljane, se pravi na Tobačni, pa se na ogled postavljata deli rezidenčnih umetnikov KC Tobačna 001. Medtem ko se finska umetnica Minna Henriksson v delu Dela na papirju s tehniko linoreza preko tematike izvoza finskega papirja v Južnoafriško republiko med časom apartheida reže finsko-južnoafriški odnos, pa kosovski teoretik in umetnik Sezgin Boynik, sicer tudi avtor izvirne študije Punk v Turčiji, skozi medij teksta in fotografij postavlja trinajst Tez o hardcoru. Govori Sezgin Boynik.

* Izjava se nahaja v posnetku

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness