Chuck Norris proti novicam

Kulturna ali glasbena novica
17. 3. 2016 - 15.10

Zaključuje se 18. festival dokumentarnega filma, ki je letos postregel z bero 19 dokumentarnih filmov in retrospektivo ukrajinskega mojstra Sergeja Loznice. Kot je v današnji recenziji zapisala redakcijska kolegica Anja Banko, Loznica "v svojem avtorskem pristopu do sveta ne pristopa s kamero kot nožem v roki v frontalnem napadu na opazovane objekte, temveč se spusti do njih previdno, večkrat od strani, da le malo odpihne prosojno tančico, ki prekriva pogled – le toliko, da pokaže na drugačno stanje stvari". Poleg retrospektive Loznice pa je FDF tudi letos zmapiral nekatere elementarne probleme družbene stvarnosti, problem cenzure in prikrojevanja zgodovinskih dejstev, pravico do svobode izražanja, aktualne probleme migracij itn. Črto pod festivalom pa je za Radio Študent potegnil vodja festivala, Simon Popek, ki je izpostavil predvsem spremljevalni pogovorni program.

Izjava

V sodelovanju z Amnesty International Slovenija bo FDF v sklopu festivala vnovič podelil nagrado za najboljši film na temo človekovih pravic, sledila pa bo projekcija filma Chuch Norris proti komunizmu romunske režiserke Ilince Calugareanu, ki, kot pravi Popek:

Izjava

 

Od sedme umetnosti pa h knjigi umetnika. Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., ki redno skrbi za produkcijo in založništvo knjig umetnika, drevi ob sedmi večerni predstavlja izdajo knjige umetnika z naslovom Riso Paradiso, ki pa je sicer izšla v samozaložbi. V knjigi se predstavljajo Urška Alič, Mina Fina, Zoran Pungerčar, Jure Šajn in Leon Zuodar. Govori Zoran Pungerčar:

Izjava

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness