Coworking kulturne novice

Kulturna ali glasbena novica
17. 2. 2014 - 14.10

V bivših prostorih Tobačne tovarne bo danes ob sedmih potekala otvoritev prvega slovenskega kreativnega centra Poligon. Kreativni center bo združeval ustvarjalne skupnosti iz cele Slovenije in posameznike, ki delujejo na področju kreativnih ekonomij, socialnega podjetništva in kulture. S kreativnim centrom bo Slovenija stopila v korak z razvojem vse bolj priljubljenih evropskih coworking združb, ki nudijo stalni ali občasni prostor ter opremo vsem tistim, ki svoje delo opravljajo doma prek spleta. Pogovorili smo se z eno izmed sodelavk Poligona – Evo Perčič ter jo prosili, če nam lahko razloži, kaj pravzaprav je coworking prostor:

* Izjava se nahaja v posnetku

Evo smo vprašali, kako v kreativnem centru razumejo kreativnost in pojem kreativnih ekonomij ter kakšno vlogo igra v tem prostoru kultura:

* Izjava se nahaja v posnetku

Coworking je v Sloveniji prisoten že več kot dve leti – odkar se je skupina samozaposlenih, ki je delala doma, odločila, da jim ni dovolj, da se videvajo samo na občasnih sestankih. V preddverju Kina Šiška so začeli organizirati tedenska srečanja, kmalu pa so se jim pridružile tudi druge ustvarjalne skupnosti in kreativni posamezniki. Po dveh letih so ustanovitelji končno prišli do stalnega prostora na Tobačni, ki je rezultat sodelovanja iniciativ Slovenia Coworking, Slovenia Crowdfunding, Kreativna cona Šiška in Ljudje.si. Kreativni center bo deloval na osemsto kvadratnih metrih, financiran pa je s strani ustanoviteljev in podpornikov.

* Izjava se nahaja v posnetku

 

Drugačiji sport je moguć?! je naslov več dnevnega dogajanja v Rijeki, ki nastavlja kritično zrcalo aktualnemu športnemu dogajanju olimpijskih iger SOČI 2014. Dogajanje bo spremljala mednarodna razstava, delavnice, projekcija dokumentarnega filma in diskusija. Organizacija QueerSport skupaj z Muzejem moderne in sodobne umetnosti ter kulturnim centrom v Rijeki bo poskusila predstaviti problematiko športa v sodobnem času, ki je zaznamovan z nekritično participacijo, komercializacijo in političnostjo. Cilj organizatorjev je prikazati sodobni šport kot enega izmed delov mehanizma ideologije kapitalizma in ob tem poudariti pomembnost alternative in raznolikosti znotraj športnega dogajanja.

 

Kulturne novice sta pripravila Robert in Kristina.

Avtorji: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness