Debata o novi pokojninski zakonodaji ZPIZ-2 in ostale okrogle mize Kule in Kure

Kulturna ali glasbena novica
25. 10. 2013 - 14.10

Včeraj se je v Ljubljani začel projekt KITCH.KULTURA, ki skuša z različnimi nizi okroglih miz reflektirati in kritično ovrednotiti nekatere vidike kulturnega dogajanja v našem prostoru. Evo Podlogar, ki je projekt aktivirala, smo povprašali o intencah projekta in njegovem poimenovanju.

*Izjava se nahaja v posnetku

Na oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofke fakultete se je včeraj že odvila ena diskusija, obetata pa se nam še dve. Danes se ob 17. uri prične program v KUD-u France Prešeren, jutri pa se nadaljuje v avtonomnem kulturnem centru Metelkova Mesto, kjer se ob 19. uri prične program v Jalla Jalli. Podlogar nam je predstavila teme okroglih miz:

*Izjava se nahaja v posnetku

 

Okrogle mize spremljajo številni koncerti. Izpostavili bi dva benda: Stari pes in The Canyon observer, ki bosta oba danes po 20. uri v KUD-u popestrila KITCHASTO kulturno dogajanje.

 

V Kulturnih novicah pa vas danes vabimo še na en dogodek obširnih diskusij. Projekt Kura, ki se ukvarja z izpraševanjem sodobnih urbanih praks, organizira niz okroglih miz, ki se je začel že predvčerajšnjim. Danes se nadaljuje v obliki preizpraševanja sodobnih urbanih športov in nosi naslov »Urbani športi: novi pojavi, stari principi?«. Jutrišnja debata, imenovana »Mesta spektakla, kraji vizualnih reapropriacij: vizualno in estetika znotraj urbanega«, pa bo obravnavala različne vidike podobe mesta.

 

Naj vas za konec povabimo še na dogodek drugačne vrste. V galeriji Alkatraz bo danes potekala otvoritev razstave Tine Drčar: z glavo skozi zid, ki s stenskimi poslikavami preizprašuje vlogo ženske umetnice oz. se zaletava in ruši njene nemožnosti. Vabljeni torej na Metelkovo ob 20. uri.

 

Novice je pripravila Nataša.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.