Deli pogovorov

Kulturna ali glasbena novica
9. 12. 2019 - 15.00

V ponedeljkovih Kulturnih novicah vas potresamo z novimi kulturnimi zalogaji. Conversation Pieces je plesna predstava koreografinje Magdalene Reiter, ki je nastala v koprodukciji s Studiem za suvremeni ples iz Zagreba in bo danes zvečer v Stari mestni elektrarni doživela slovensko premiero. Reiter nam je povedala, zakaj naslov ni bil preveden v slovenščino, ter opisala koncept predstave.

Izjava

Reiter pove več o plesalkah in njihovem procesu ter prostorih črpanja materiala.

Izjava

Med gledalci pa bodo nedvomno tudi moški. Kako naj se torej pozicionirajo ob gledanju ženskega telesa in ali se dogaja diferenciacija med gledalci na podlagi spola? Odgovarja še zadnjič Reiter.

Izjava

Predstave, ki poleg telesa uporabljajo tudi glas, pa bodo v naslednji sezoni imele možnost tolmačenja v znakovni jezik. Pobudo Gledališki tolmač je konec prejšnjega tedna tako potrdila zaveza o sodelovanju med Društvom gluhih in naglušnih Ljubljana ter dvanajstimi slovenskimi gledališči za izbrane predstave. Štiri predstave, ki so bile v taki obliki že na ogled pred uradno potrjeno zavezo, si je sicer ogledalo čez osemdeset gluhih in naglušnih oseb.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness