Demokracija, realnost, umetnost

Kulturna ali glasbena novica

Drago poslušalstvo, za izraz couch potato predvidevamo, da že veste, kaj pomeni. Za hec ali zares – vseeno - obstaja še mouse potato, kar praktično pomeni, da vam je računalnik zelo, zelo ljub. Tako ljub in drag, kot je nekaterim kavč.

Zato vas soočamo z današnjim izzivom, da vržete miške, skočite s kavča in rečete: dovolj mam! … in se odpravite na odprtje razstave Mlada ženska umetnost v Šiški v organizaciji GalerijaGallery s sestrinskimi galerijami Galerijske četrti Šiška. Mlada ženska umetnost združuje dva tandema in enajst samostojnih umetnic. Odprtje bo potekalo v obliki romanja po galerijah, ki se bo začelo v centru mesta, v dvorani Skladovnice JSKD na Beethovnovi ulici. Zato je tudi zelo priporočljivo, da se tam pojavite ob 18. Uri in sledite dogajanju. Pobral vas bo organiziran brezplačni prevoz, in ekspedicija je vaša! Za malo več džusa smo povprašali kuratorja razstave, vizualnega umetnika in nedeljskega kustosa Žigo Kariža:

izjava

Ob isti uri se pa za tiste, ki gravitirate okrog mestne četrti Tabor, priporoča, da skočite do Muzeja sodobne umetnosti Metelkova. Tam bo v organizaciji združenja Aufgebung in MG+MSUM potekalo predavanje z naslovom “Realizem neresničnega sveta” Jureta Simonitija ob izidu njegove knjige The Untruth of Reality. Pokazali bodo, v kako nenavadne miselne konstrukcije – kot so kartezijanski dualizem, Spinozov paralelizem, Humov agnosticizem in tako dalje – je prisiljena predkantovska filozofija racionalizma in empirizma le zato, ker je obsojena na formo resnice kot adekvacije.

In strogo nefilozofsko nadaljujemo z informativnimi kulturnimi novicami: ob 19. uri v Pritličju in v soorganizaciji Študentskega društva Oddelka za sociologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani - okrogla miza! Naslov dogodka je Sociološka noč: protislovja demokracije. Gostje: Dr. Žiga Vodovnik, Minea Rutar, Sara Ugrin in Dagmar Nared. Teme: Otožni ton demokracije, Protislovja demokracije v antiki in modernosti, (Ne)demokratičnost “buržoaznih” revolucij in Demokracija in možnosti kolektivnega delovanja. Moderira Igor Jurekovič. Pridite!

In za konec:

Ob 20. uri literarni večer z Miklavžem Komeljem v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna.

Ob 20. uri performans Ne()šteto Betine Habjanič v galeriji Kapelica.

Ob 20. Uri premiera predstave Razglednice ali Strah je od znotraj votel, od zunaj pa ga nič ni Simone Hamer v Mali Drami.

 

Krompir gre kuhat - Hajzlerca.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.