Dobra vaga na trg umetnosti pomaga

Kulturna ali glasbena novica
f: David Lotrič
8. 5. 2019 - 15.10

Lepo pozdravljeni v sredinih kulturnih novicah. Kot se za rojstnodnevni teden spodobi, danes svoje tretje leto praznuje razstavni prostor, prodajna galerija in odprti atelje DobraVaga. Galerija se nahaja v prostorih nekdanje ribarnice pod Plečnikovimi arkadami in v ospredje postavlja produkcijo mlajše generacije ustvarjalcev. Umetnost in kultura se rada pohvalita s približevanjem umetnosti ali kulture različnim občinstvom, redkokdaj pa jima to dejansko uspe. Od odprtja galerije maja 2016 do danes se je v DobriVagi prodalo 1733 umetniških del in umetniških zinov ter publikacij.

Koncept prostora DobraVaga izhaja iz potreb mladega vizualnega umetnika, ki se prilagaja in hkrati sooblikuje kapitalistični trg. Govorili smo s kuratorko in vodjo galerije Laro Plavčak.

Izjava

Praznovanje se bo začelo ob 17.00 v Ulični galeriji na Vegovi, ob 19. uri pa se bo dogajanje preselilo v prostore DobreVage, kjer bodo odprli gostujočo  razstavo zagrebškega mednarodnega festivala 36 Mountains, ki skuša predstaviti kakovostno hrvaško in mednarodno likovno produkcijo ter pri tem prepoznati in izpostaviti mlade perspektivne umetnike. O festivalu nam več pove umetnica in njegova vodja Jelena Bando.

Izjava

Na razstavi bo svoj zin Slippery Slope (Spolzka tla) predstavila tudi Nevena Aleskovski, ki deluje na področju risbe, slikarstva, ilustracije in umetniških zinov. Z nami je spregovorila o zinovski sceni v Ljubljani.

Izjava

Postavitvi v DobriVagi bosta na ogled do 1. junija, razstava v Ulični galeriji na Vegovi pa do 3. junija.

Seveda pa ne smemo pozabiti na 50. obletnico Radia Študent. Danes poteka še tretji dan RADARTA. Ob 17.00 nas čaka okrogla miza z naslovom DROGERIJA: droge in oddaje o drogah skozi čas: od valov RŠ do bližnjega in oddaljenega vesolja ter nazaj. Moderirala jo bosta Matej Janković in Roman Paškulin. Razstava Razpoke, ki se je prav tako v sklopu 50. obletnice radia otvorila včeraj, pa bo v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova na ogled do 2. junija.

Kulturne novice je pripravila Nika.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.