Dolg in kriza

Kulturna ali glasbena novica
29. 10. 2012 - 14.10

V gledališču „Glej“ se bo danes ob 19ih začel dvodnevni dogodek, posvečen dolgu in krizi. Danes se stalno razpravlja o dolgu in krizi – na tej prireditvi pa bodo skušali pokazati, zakaj je to smiselno. Otvoritev prireditve pripada Saški Rakef, ki želi s svojim performansom spodbuditi dialog na temo dolga in osebnega dolga, s ciljem izmenjave praktičnih strategij soočanja z dolniško krizo. Nas pa je zanimalo, o kakšni oziroma kateri krizi in dolgu sploh govorimo. To dilemo nam je razrešila Barbara Kapelj Osredkar, režiserka performansa Saške Rakef.

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Ravno tako nam je pojasnila vlogo kulture, glede na dolg, krizo in splošne okoliščine, v katerih smo zadnjih nekaj let.

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Performansu Saške Rakef sledi predavanje italijanskega sociologa in filozofa Maurizia Lazzarata. Kratko predstavitev Lazzarata nam je podal Jurij Smrke.

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

V predavanju ob izidu knjige Proizvajanje zadolženega človeka bo Lazzarato skušal prikazati, da dolg ni grožnja za kapitalistično ekonomijo, ampak se uvršča v samo jedro neoliberalnega projekta. Dan kasneje, ob 20. uri, bo Maurizio Lazzarato prisoten tudi na okrogli mizi, kjer se mu bosta pridružila še Primož Krašovec in Peter Klepec. Moderator te okrogle mize je Jurij Smrke, ki nam je pojasnil, zakaj se o ekonomskih problemih pogovarjajo ne-ekonomisti.

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Kulturne novice je pripravil Aleš Mendiževec.

 

 

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.